Acasă Actualitate Umbra unei idei…umbra frumusetii… secretul secretelor

Umbra unei idei…umbra frumusetii… secretul secretelor


Intră acum și în grupul de

Cum arata umbra unei idei? Nichita Stanescu spunea: Frumos ca umbra unei idei. Cum adica? Nu are importanta. Ideile fac, însa, umbra. Acesta e adevarul. Frumusetea este idee înainte de orice. Frumusetea este o idee a carei umbra trece prin toata istoria. Corpul frumos la greci, antrenat la scoli de gimnastica. Machiajul, la orientali, bazat pe rafinate solutii vegetale. Îmbracamintea, în Renastere, cu noile tesaturi aduse de peste mari: matasea, casmirul…

Umbra unei idei? Da . Omul se naste frumos de la natura, dar ideea frumosului vine sa adauge naturii. În felul acesta am învatat sa fin nemultumite. Aproape orice poate fi corectat…daca ai si un buzunar mai plin.



Dar stiti care este secretul secretelor? Încrederea. Da, ea da frumusetea interioara, darul cel mai de pret pe care umbra unei idei de frumos îl poate da unei femei.

Nu toate suntem predispuse la o cariera de vedeta, dar nici una dintre noi nu este condamnata la o viata dirijata de complexe. Un complex depasit aduce si mai multa încredere.

Umbra ideii de frumos cade în jurul inimii, de fapt. De acolo vine frumusetea. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version