Sindicalistii din cinci confederatii vor picheta prefectura Suceava


Intră acum și în grupul de

Confederatiile sindicale Cartel ALFA, BNS, CNSRL Fratia, CSDR si Meridian vor organiza miercuri, între orele 11:00 si 12:00 pichetarea Prefecturii Suceava. Reprezentantii filialelor sucevene a CNS Cartel ALFA, Timofte Miftode, a CSDR – Gheorghe Vladau, a BNS- Iordanel Secrieru, a CNS Meridian- Cezar Straton, si a CNSRL- fratia Dan Dumitru au precizat ca în urmatoarea perioada sindicatele vor participa la o greva de avertisment  si la mitingul de protest ce va fi organizat.  

Potrivit lui Timofte Miftode, liderul local al CNS Cartel ALFA, filialele sindicale semnatare îsi exprima dezacordul ferm fata de propunerea de modificare a Legii 130/1996, republicata, privind contractele colective de munca. „Prin aceasta modificare se doreste de fapt anularea în tot sistemul bugetar a drepturilor câstigate în timp prin contracte si prin hotarâri judecatoresti.

În ceea ce priveste salariul minim pe economie, care se afla în blocaj total de mai bine de o luna, sindicatele constata dezinteresul Guvernului în ajungerea la o solutie” precizeaza reprezentantii celor cinci filiale locale sindicale.  

Sindicatele mai sunt nemultumite si de faptul ca Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a refuzat sa îsi îndeplineasca obligatia prevazuta de lege de a concilia între cele doua parti, patronate si sindicate, care se afla în dezacord privind negocierea Actului Aditional  la Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2007-2010.

„Având în vedere acestea, filialele sindicale au hotarât sa recurga la mijloacele legale de lupta sindicala în vederea sustinerii revendicarii legitime a lucratorilor români: aceea de a beneficia de un salariu minim decent, care sa reflecte realitatile economice si sociale; un salariu minim, daca nu european, cel putin în curs si cu sanse de a deveni european” au conchis reprezentantii filialelor sucevene a Cartel ALFA, BNS, CNSRL Fratia, CSDR si CNS Meridian. 


Intră acum și în grupul de