Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită şi în centrele de plasament, în apartamentele şi căsuţele de tip familial din cadrul DGASPC Suceava


Intră acum și în grupul de

Într-un comunicat de presă al DGASPC Suceava, în centrele de plasament, apartamentele şi căsuţele de tip familial sunt organizate activităţi cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, ce se sărbătoreşte în fiecare an în data de 1 iunie.

Astfel, la Complexul de recuperare  Neuro-Psiho-Motorie ,,Blijdorp-O nouă Viaţă” din Suceava a fost organizată, marţi, Serbarea ,,Sărbătorim copiii în familia Blijdorp” , ce a inclus activităţi recreativ-educative, în care părinţii au fost implicaţi activ, respectiv jocul cu paraşuta, traseul cu obstacole, alergări, popice, jocul ,,Piticot”, pictură colectivă, minifotbal, horă colectivă şi picnic.

La Servicii Multifuncţionale Pentru Copilul Aflat în Dificultate din Gura Humorului sunt prevăzute, miercuri, mai multe activităţi: o drumeţie în Lunca Moldovei, Voroneţ şi Piatra Pinului şi un picnic, o competiţie de fotbal ,,Cel mai bun sportiv”, jocuri distractive la Piscina Ariniş din Gura Humorului, plimbări în aer liber şi picnic ,,Motivul bucuriei făcut de copii, dar şi un concurs de desene în interiorul casei de tip familial, plimbare şi jocuri distractive în Lunca Moldovei sub genericul ,,Să nu uităm să fim copii”, distracţie în aer liber: ,,Ne jucăm punând mintea la contribuţie”: jocuri educative în parc, desene pe asfalt.Totodată, în cursul zilei de 1 iunie mai sunt organizate o discotecă în interiorul locaţiei şi masă festivă, precum şi un concurs de cântece şi poezii dotat cu premii în dulciuri: ,,Copilărie, vis şi fantezie”.

1 Iunie - Blijdorp

Tot cu prilejul Zilei Copilului, la data de 15 iunie, un grup de şase copii din cadrul acestui serviciu va participa la Festivalul de Teatru ”D-ale lui Caragiale” de la Pitești organizat de DGASPC Argeș.

Beneficiari de la  Servicii Multifuncţionale Pentru Copilul Aflat în Dificultate Fălticeni vor participa la o excursie organizată cu sprijinul Fundaţiei ,,Cristos pentru România” pe ruta Fălticeni-Cacica-Marginea-Rădăuţi-Mănăstirea Putna-Mănăstirea Suceviţa-Pasul Palma-Mănăstirea Moldoviţa-Mănăstirea Voroneţ-Mănăstirea Humorului-Fălticeni.

La Centrul de plasament ,,Sf. Gheorghe” Dolhasca vor fi organizate activităţi distractive şi sportive, dar şi un picnic, în timp ce la Casa de tip familial ,,Visătorii” Fundu Moldovei este prevăzută organizarea unui picnic pentru toţi beneficiarii în incinta casei de tip familial.

Şi la Centrul de Plasament ”Speranța” Suceava va fi organizat un picnic pentru

pentru toţi beneficiarii, iar la Casa de tip familial ”Colţ Alb” Suceava copiii  din acest centrul împreună cu elevi din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială nr.9 Suceava organizează împreună un program artistic.

Copiii de la Casa de tip familial ” Micul Prinț ” Suceava vor fi însoțiți de voluntari de la USV Suceava la obiective de interes turistic din municipiu si vor organiza un picnic, iar copiii de la Centrul AmaDeus și de la Centrul Alma Mater din Siret se vor bucura împreună cu elevii clasei a VII-a de la Liceul “Lațcu Vodă” din Siret  de un program artistic ce include sceneta ”Dl. Goe” , muzică folk și desene pe asfalt urmând să fie oferite premii și dulciuri.

In cadrul căsuțelor de tip familial din Șcheia și Mihoveni copiii au primit deja baloane și creioane colorate pentru programul de miercuri, care se va desfășura în incinta fiecărei căsuțe, iar la final vor primi tort și șampanie pentru copii.

La Centrul de Plasament ”Mihail și Gavril” Solca se vor desfășura activități în parteneriat cu Asociația pentru promovarea educației elementare”, evenimentul urmând să fie animat de o echipă de animatori în jocuri cu baloane, dansuri, program artistic, iar masa de prânz  va fi servită într-un cadru festiv.

Serviciul Asistență Maternală organizează acţiunea ”Împreună , sărbătorim copilăria” la care vor participa 30 de copii ocrotiți în asistență maternală, precum și asistenții maternali profesioniști, împreună cu elevi de la Şcoala Gimnazială Salcea și de la Școala Gimnazială nr. 9  ”Ion Creangă” Suceava, în program fiind prevăzute jocuri, facepainting, dar şi oferirea unor cadouri.

Acţiunile organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului au ca motto: ” Nu este niciodată prea tarziu pentru a avea o copilărie fericită!(Tom Robbins)

“Conducerea și angajații DGASPC Suceava urează tuturor copiilor  ”La mulți ani!”  cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului!”, se mai precizează în comunicatul de presă al DGASPC Suceava. (Liliana Bujdei)

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de