Șeful Biroului de Ordine Publică de la Poliția Fălticeni a fost reținut de DNA pentru trafic de influență

Șeful Biroului de Ordine Publică de la Poliția Fălticeni, Cristinel Vasile Miron, a fost reținut marți seară, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență.

El va fi prezentat, miercuri, Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31.05.2016, a inculpatului Cristinel Vasile Miron, şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar şef, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 31.05.2016, față de inculpatul Florin Marius Curcă, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influenţă.

parchet suceava 2

Procurorii anticorupție arată că în cursul lunii martie 2016, inculpatul Miron Cristinel Vasile, în calitate de şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 160 de lei, de la inculpatul Curcă Florin Marius, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi îi va determina pe aceştia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.
Totodată, inculpatul Miron Cristinel Vasile a acceptat și promisiunea inculpatului Curcă Florin Marius de remitere a sumei suplimentare de 2000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.
Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistenţele inculpatului Curcă Florin Marius, inculpatul Miron Cristinel Vasile i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranşe.

DNA mai arată că pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Curcă Florin Marius trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi Poliția municipiului Fălticeni, ori de câte ori este chemat;
să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi Poliția municipiului Fălticeni cu privire la schimbarea locuinţei;  să se prezinte la Poliția municipiului Fălticeni conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava; să nu ia legătura, direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpatul Miron Cristinel Vasile și cu celelalte persoane care au calitatea de martori în dosar.
Inculpatului Curcă Florin Marius i s-a atras atenţia că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Miron Cristinel Vasile și Curcă Florin Marius li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

Șeful Biroului de Ordine Publica din cadrul Poliției municipiului Falticeni, Cristinel Vasile Miron, a fost ridicat de procurorii DNA Suceava si dus la audieri, marti seara, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia, dar si la Politia Falticeni.