Exerciţiu de evacuare în caz de cutremur urmat de incendiu la Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Unităţile şcolare, în parteneriat cu unităţile de pompieri sau cu echipajele ISU, oferă elevilor exerciţii de evacuare în condiţii de siguranţă în caz de urgenţă. Realizate periodic, acestea vin în ajutorul elevilor şi al cadrelor didactice.

Marţi, 31 mai 2016, Garda de intervenţie pompieri din Gura Humorului a realizat un astfel de exerciţiu, de evacuare în caz de cutremur urmat de incendiu, precum şi o demonstraţie de acordare a primului ajutor calificat şi dezobstrucţie de căi aeriene cu elevii şi cadrele didactice de la Colegiul ”Alexandru cel Bun”.

Mai întâi a avut loc evacuarea în siguranţă a elevilor din fiecare clasă pe calea de evacuare spre exterior, către locul de adunare prestabilit şi comunicat, activitate care reprezintă răspunderea profesorilor. Locul de adunare a fost terenul de sport al corpului A al colegiului care asigură un spaţiu suficient pentru numărul mare de elevi şi cadre didactice care au participat la exerciţiu la ora 10:30. Aproximativ 550 elevi şi 25 de profesori au ajuns pe teren iar profesorii au făcut prezenţa la clasele unde îşi desfăşurau activitatea în momentul exerciţiului. În continuare s – a realizat şi o  demonstraţie de acordare a primului ajutor calificat şi dezobstrucţie de căi aeriene.

Elevii şi cadrele didactice au avut ocazia să conştientizeze riscul producerii unui cutremur urmat de incendiu la unitatea de învăţământ unde îşi desfăşoară activitatea. Scopul exerciţiului a fost atins prin verificarea capacităţii de acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă variate, complexe şi care presupun o desfăşurare amplă de forţe şi mijloace. (Director adj. Condur Liliana, Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului, Suceava)


Intră acum și în grupul de