Aproape 3500 de pachete de ţigări de contrabandă depistate de poliţiştii de frontieră suceveni în zona localităţii Straja

Aproape 3500 de pachete de ţigări au fost descoperite, miercuri, în şase colete abandonate în zona localităţii Straja de două persoane care au fugit în Ucraina după ce au fost somate de către poliţişti de frontieră de la SPF Brodina, în acest caz fiind trase mai multe focuri de avertisment.

Potrivit unui comunicat de presă al STPF Suceava, poliţişti de frontieră de la SPF Brodina au observat, în cursul dimineţii de miercuri, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

“Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care lucrătorii noștri au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, retrăgându-se pe teritoriul statului ucrainean”, se precizează în comunicatul de presă.

Poliţiştii de frontieră suceveni au luat măsuri de supraveghere a zonei fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment.

colete tigari (1)

În zona respectivă au fost descoperite şase colete, învelite în folie de culoare neagră, care conțineau țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii acestora au rezultat 3466 de pachete de ţigări de diferite mărci.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 38 000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră sucevenei desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. (Liliana Bujdei)