Buletine de vot din Brașov, depistate la o secție de votare din Adâncata


Intră acum și în grupul de

La o secție de votare din comuna suceveană Adâncata, au fost găsite buletine de vot din județul Brașov, situația fiind determinată de faptul că tipografia din Neamț care a tipărit buletinele de vot pentru județul Suceava a tipărit și pentru județul Brașov.

Astfel, mai multe buletine de vot din județul Brașov au fost depistate, duminică, în ziua alegerilor locale, între buletinele de vot pentru comuna suceveană Adâncata.

Pentru județul Suceava au fost tipărite peste 1,8 milioane de buletine de vot, a declarat prefectul Constantin Harasim, care a arătat că nu au putut toate fi verificate de angajații Prefecturii, dar că trebuiau verificate de președinții secțiilor de votare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că buletinele de vot care nu sunt conforme trebuie anulate.

alegeri, buletine vot, sistem monitorizare prezenta vot

„Trebuie să se verifice dacă buletinele pentru Consiliul local Adâncata corespund. Care nu corespund să fie date deoparte pentru că de aia sunt zece la sută în plus”, a spus Harasim.

El a mai spus că buletinele de vot trebuie să fie conforme cu modelul afișat și apoi se aplică ștampila de control.

”Vom face o analiză, luni- marți, transparentă, iar cei vinovați vor fi sancționați”, a spus prefectul Harasim.

Președintele BEJ Suceava, Cătălin Temneanu, a declarat că, oficial, nu a fost făcută nici o sesizare la BEJ pe această problemă.

El a menționat însă că a emis, duminică dimineața, o circulară prin care președinții secțiilor de votare să verifice conformitatea buletinelor de vot.


Intră acum și în grupul de