Acasă Actualitate Doua blocuri in Brosteni vor fi demolate controlat

Doua blocuri in Brosteni vor fi demolate controlat


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, marti, ca Guvernul a alocat pentru demolarea controlata a celor doua blocuri din Brosteni si ecologizarea zonei suma de 300 000 de lei, cladiri ce necesita demolarea întrucât prezinta un risc mare de prabusire.

Cele doua blocuri din Brosteni au fost blocuri construite în anii ’70 pentru lucratorii din minerit si au fost parasite. Unul dintre aceste blocuri s-a prabusit partial în martie 2005, iar sub darâmaturi au fost surprinse doua persoane, o femeie în vârsta de 35 de ani, mama a patru copii si un adolescent în vârsta de 15 ani, care încercau sa recupereze caramida. Acestea au decedat.



Initierea hotarârii pentru alocarea fondurilor necesare demolarii blocurilor a apartinut Prefecturii si CJ Suceava.

Prefectul de Suceava a mai spus ca 80 din cele 114 localitati din judet vor primi în total 16,8 milioane de lei din fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului pentru diferite cheltuieli curente si de capital sau pentru finalizarea unor investitii.

Astfel, pentru studii de fezabilitate pentru constructia unor obiective de interes local au fost alocate 100.000 de lei Primariei din noua localitate Poieni-Solca, ale 500.000 de lei Primariei Siret pentru asfaltarea strazilor si trotuarelor, un milion de lei Primariei Salcea pentru finalizarea drumului comunal Salcea-Prelipca si doua milioane de lei Primariei Suceava pentru repararea strazilor. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version