Mos Craciun a venit la elevii rromi din Mironu


Intră acum și în grupul de

Adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu a facut „o pasiune” pentru scoala din localitatea suceveana Mironu, si l-a trimis pe Mos Craciun sa le duca daruri. Astfel aproape 400 de elevi de scoala primara si prescolari care învata în Mironu, unde traieste o mare comunitate de rromi, au primit marti, cadouri de Craciun, constând în jucarii, fructe, dulciuri si articole de îmbracaminte.

Adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu a precizat marti, ca actiunea a avut loc ca urmare a donatiilor facute de inspectorii scolari din judet, dar si de profesori de la Scolile nr. 1 si 3 din Suceava si de Fundatia româno-germana „HILFE” din Zvoristea. Adjunctul Inspectoratului Scolar, Vasile Monacu, a declarat ca darurile au fost transportate cu un microbuz, iar beneficiarii acestora sunt 301 elevi din clasele I-IV si 75 de prescolari.

Acesta a mai mentionat ca pâna la Craciun, un sponsor generos va dota Scoala din Mironu cu 20 de calculatoare folosite, ca urmare a înlocuirii tehnicii de calcul cu una mai performanta.

La sfârsitul lunii trecute, inspectorul scolar general adjunct, Vasile Monacu a adresat un apel „S.O.S.” catre autoritatea locala din comuna Valea Moldovei, Consiliul Judetean Suceava si catre MEdCT pentru alocarea de fonduri privind realizarea unui nou corp de cladire la Scoala din satul Mironu care are în prezent doar patru sali de clase mici si unde învata în trei schimburi elevi ai claselor I-IV si prescolari. Vasile Monacu a spus ca elevii de gimnaziu fac zilnic naveta la scoala din Valea Moldovei, la o distanta de patru kilometri de localitatea de domiciliu, dar a subliniat ca din cei aproximativ 300 de elevi, doar jumatate se deplaseaza la scoala.


Intră acum și în grupul de