Acasă Actualitate Măsuri dure luate de Direcția Silvică Suceava. Demiteri și schimbări din funcție...

Măsuri dure luate de Direcția Silvică Suceava. Demiteri și schimbări din funcție după apariția unui film ce prezenta tăieri ilegale VIDEO


Intră acum și în grupul de

Direcția Silvică Suceava a luat măsuri dure în urma apariției unui film pe youtube.com privind tăieri ilegale în apropierea zonei protejate din Masivul Rarău.

Potrivit unui comunicat al DS Suceava, urmare a unor sesizări, precum şi filmul postat pe youtube, Direcţia Silvică Suceava a demarat în regim de urgenţă un control de fond în cantonul silvic nr. 3 Limpedele – pădurar titular Frâncu Cristinel Vasile, districtului silvic nr. 1 Câmpulung din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta. În acest sens a fost emisă Decizia Directorului Direcţiei Silvice Suceava nr. 468 din 30.05.2016, delegaţii controlului fiind desemnaţi de la alte ocoale silvice.



 

Din primele informaţii a rezultat că o firmă care desfăşura lucrări de exploatare într-o partidă autorizată legal, cu ocazia reamenajării unei căi de colectare a materialului lemnos a doborât şi exploatat arbori fără drept, situaţi de-a lungul  şi în imediata vecinătate a căii de colectare.

 

 

Despre aceste acţiuni, Direcţia Silvică Suceava a informat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice. De asemenea, la Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a deschis dosarul penal din 02.06.2016, în care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori” şi „furt de arbori”.

 

 

”Ca primă măsură administrativă, s-a procedat la desfacerea contractului individual de muncă a şefului de ocol ing. Irimescu Ştefan – Florin (Decizia nr. 480 din 07.06.2016), desfacerea contractului individual de muncă a pădurarului Frâncu Cristinel Vasile (Decizia nr. 472 din 01.06.2016), schimbarea din funcţie a şefului de district tehn. Crăciunaş Ion (Decizia nr. 486 din 09.06.2016), precum şi a responsabilului cu activitatea de pază şi protecţie a pădurilor tehn. Babici Gavril (Decizia nr. 477 din 01.06.2016).”, se arată în comunicat.

 

Totodată, prin Decizia nr. 478 din 07.06.2016 Direcţia Silvică Suceava a extins controalele şi la celelalte 4 cantoane silvice din cadrul districtului silvic nr.1 Câmpulung.

 

 

”În urma controlului demarat de către Direcţia Silvică Suceava, cu sprijinul Gărzii Forestiere şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, urmează să se stabilească valoarea pagubei produse şi recuperarea acesteia de la cei vinovaţi”, precizează sursa citată.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version