Mos Craciun merge cu daruri la 13 gradinite ce nu dispun de dotari suficiente


Intră acum și în grupul de

În cadrul proiectului educativ „Mos Craciun vine la Gradinita”, initiat de ISJ Suceava, prescolarii din 13 gradinite rurale vor primi daruri de la alte 13 gradinite din mediul urban. Purtatorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laurenta Hacman a declarat ca prin acest proiect vor fi donate jocuri si jucarii, care vor ramâne în gradinite, si alte daruri continând diverse produse care vor fi date copiilor. Cele 13 unitati fac parte din gradinitele ce nu au mai fost implicate în vreun proiect educational si nu dispun de dotari suficiente (materiale, jocuri, jucarii).

Este vorba de gradinitele din Siminicea, unde sunt 4 grupe de prescolari, Patrauti (4 grupe), Spinarie-Berchisesti (2 grupe), Balaceana (2 grupe), Lipoveni (o grupa), Buda-Zvoristea (3 grupe),  Moldoveni-Patrauti, Valea Glocului si Prisaca Dornei cu câte 2 grupe, Boura, Manolea, si Hreatca cu câte o grupa.  

Gradinitele donatoare sunt „Guliver”, „Aschiuta”, „Piticot”, „Degetica”, „ABC”, „Prichindel”, Gradinita „1,2,3”, Gradinita nr.1, nr. 2 si nr. 3, toate din Suceava, „Pinochio” si „Voinicelul” din Falticeni, „Lumea copilariei” din Gura Humorului, „Prichindelul” din Radauti.

„Fiecare gradinita resursa- donatoate, a alcatuit o delegatie formata din parinti, copii, educatoare si un Mos Craciun costumat, care se deplaseaza cu daruri la gradinitele arondate. Acest proiect, împreuna cu un altul numit „De la copii pentru copii” face parte din programul judetean „O lume a prieteniei”. Proiectul are doua componente: una sociala, realizata prin dotarea gradinitelor beneficiare, si una educationala, care consta în activitati comune – concursuri, vizite, excursii, organizate pe parcursul anului scolar”, a precizat Laurenta Hacman. 


Intră acum și în grupul de