Excursioniști din Mureș, copii și adulți, cu toxiinfecții alimentare după ce ar fi mâncat la o pensiune din Șcheia mâncare livrată de o firmă din Suceava

O echipă din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava și un reprezentant din cadrul D.S.P. Suceava, fac cercetări în vederea stabilirii cauzelor care au determinat starea medicală a persoanelor.


Intră acum și în grupul de

Un număr de 21 de persoane din judeţul Mureş, din care zece copii, au fost diagnosticaţi cu forme uşoare şi medii de toxiinfecţie alimentară şi au primit îngrijiri medicale la SJU Suceava, aceştia acuzând stări de greaţă şi vomă după ce ar fi luat cina şi micul dejun la un motel din Şcheia, ce au fost livrate de o firmă de catering din Suceava.

UPU SMURD Arafat Nechifor Rimbu (34)

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat că fost informat, duminică, în jurul orei 14.30, că la Spitalul Județean de Urgenţă Suceava – Unitatea de Primiri Urgenţe,  s-au prezentat 21 de persoane, copii şi adulţi, cu simptome de intoxicaţie alimentară.

“Din verificările efectuate, a reieşit că un grup format din 26 copii şi 14 adulţi, din judeţul Mureş, s-a deplasat în excursie în judeţul Suceava, cazându-se în seara zilei de 18 iunie 2016, la un motel de pe raza comunei Şcheia. Cina şi micul dejun au fost asigurate de către o  firmă de catering din municipiul Suceava. După micul dejun, grupul s-a deplasat către Târgu Mureş, însă după aproximativ 10 km, o parte din copii şi adulţi au acuzat stări de greaţă şi vomă, drept pentru care s-a luat deciza deplasării la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe”, a spus Harasim.

El a precizat că potrivit informaţiilor furnizate de către DSP Suceava, la UPU Suceava au fost consultaţi 10 copii şi 11 adulţi, care prezentau stare de rău, greaţă, vărsături. “Aceştia sunt în prezent sub supraveghere medicală şi primesc tratamentul corespunzător pentru toxiinfecţie alimentară în formă uşoară şi medie. Se estimează că în seara zilei de astăzi(n.r.duminică), toate persoanele vor fi externate şi îşi vor putea continua drumul spre casă”, a arătat Harasim.

Prefectul de Suceava a mai spus că la scurt timp după ce a fost sesizată această situaţie, o echipă formată din trei inspectori ai DSP Suceava s-a deplasat la unitatea de cazare şi la firma de catering ce a livrat masa pentru grupul din Mureş, pentru “a recolta probe epidemiologice în scopul depistării cauzei toxiinfecţiei alimentare”.

Cercetările în acest caz sunt continuate  de o echipă  din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava și de un reprezentant al DSP Suceava, în vederea stabilirii cauzelor care au determinat îmbolnăvirea persoanelor respective.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de