O gospodărie din Capu Câmpului a ars într-un incendiu provocat de la burlanul metalic a boilerului

O gospodărie din comuna Capu Câmpului a ars, miercuri seara, în urma unui incendiu care a izbucnit de la supraîncălzirea burlanului metalic al boilerului din baia locuinței.incendiu casa pompieri isu (13)

 

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, sprijiniţi de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului, au intervenit cu 5 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Capu Câmpului.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi anexele gospodăreşti, construcţii majoritare din lemn care au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului cu rapiditate, iar flăcările ameninţau şi gospodăriile învecinate.

În incendiu au ars acoperişul casei, magazia şi adăpostul de animale, pe o suprafaţă totală de aproximativ 540 de metri pătraţi. Au mai ars obiecte de tâmplărie, mobilier, electrocasnice, textile (îmbrăcăminte, covoare etc.), scule de mână, documente personale şi circa 10 metri cubi lemn de foc. O altă consecinţă a sinistrului a fost degradarea pereţilor locuinţei.incendiu casa pompieri isu (2)

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan metalic (de la boilerul pe combustibil solid, din baie, unde proprietarul făcea foc pentru încălzirea apei) neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Intervenția pompierilor a durat circa două ore și jumătate, fiind salvate gospodăriile învecinate.(N.B.)