Fotbal. Liga a IV-a : In prim plan disciplina


Intră acum și în grupul de

Desi au mai fost pe ici pe colo încalcari ale regulametului, editia de campionat 2007-2008 (cel putin în turul din aceasta toamna) a fost una mai disciplinata. Asociatia Judeteana de Fotbal, presedintele Aurel Daicu au fost în permanenta pe faza la fiecare caz mai deosebit de indisciplina, iar Comisia de Disciplina a fost de la prima etapa de campionat în litera regulamentului, atât Comisia AJF-ului pentru echipe si jucatori, cât si Subcomisia de disciplina a arbitrilor.

Au fost înca de la prima etapa eliminari din joc Ion Maniliuc – Viitorul Liteni, Dan Ichim – Bucovina Radauti, Suciu Craiu – Juventus II Falticeni, Valentin Grigorean – Rapid CFR Suceava (seniori), Rogojan Ionut – CSM Dorna Vatra Dornei (juniori), care au fost sanctionati cu câte o etapa de suspendare si 20 lei penalitate sportiva, iar juniorii Ionel Tugui – Bradul Putna si Laurentiu Lazar – Gura Humorului, care s-au lovit reciproc, au primit câte trei etape de suspendare si 50 lei penalitate sportiva.

Tot în prima etapa au fost încalcari ale regulamentului la partida disputata la Udesti dintre Flacara Rosie din localitate si Rapid CFR Suceava. Proteste la deciziile arbitrilor, agresarea fizica si verbala a acestora de catre conducatorii echipei gazda si câtiva spectatori turbulenti au determinat Comisia sa-l suspende pe delegatul echipei din Udesti, Ioan Mititiuc, pentru sase etape si sa-l sanctioneze cu 550 lei penalitate sportiva si a suspendat pentru doua etape dreptul de a organiza meciuri pe teren propriu si penalitate sportiva de 500 lei pentru echipa din Udesti.

Sa mentionam ca pentru acesta editie de campionat a fost introdus în regulamentul disciplinar articolul 16, pct. 1, litera a, care prevede ca o conduita nesportiva echipa care este sanctionata cu cinci sau mai multe cartonase galbene. În prima sedinta a Comisiei de Disciplina a AJF au fost sanctionate cu acest articol echipele CS Gura Humorului si Flacara Rosie Udesti, 50 lei penalitate sportiva pentru sanctionarea cu 5 galbene, Unirea Boroaia, 60 lei penalitate sportiva pentru sanctionarea cu 7 galbene.

Masurile drastice luate de Comisie au bagat frica în Asociatiile Sportive si a urmat o perioada în care cazurile de indisciplina au fost mai rare.

Sa vedem cum stau echipele (seniori si juniori) dupa 15 etape de campionat:

Unirea Boroaia  74 c.g. 2 c.r.

Zimbrul Siret  65 c.g. 9 c.r.

Rapid CFR Suceava 64 c.g. 3 c.r.

Juventus II Falticeni 62 c.g. 7 c.r.

Cetatea II Suceava  56 c.g. 2 c.r.

Bucovina Radauti  55 c.g. 5 c.r.

Avântul Todiresti  55 c.g. 4 c.r.

Flacara Rosie Udesti 55 c.g. –

CSO Viitorul Liteni 51 c.g. 5 c.r.

Florconstruct Patrauti 49 c.g. 8 c.r.

Bradul Putna  45 c.g. 2 c.r.

CS Gura Humorului 50 c.g. 6 c.r.

Bucovina Badeuti  44 c.g. 7 c.r.

Minerul Iacobeni   39 c.g. 1 c.r.

Dorna Vatra Dornei 36 c.g. 8 c.r.

Foresta Moldovita  35 c.g. 11 c.r.


Intră acum și în grupul de