Vin fiert si carnati la gratar in loc de mititei si bere


Intră acum și în grupul de

Obiceiul de a oferi „de pomana” mititei si bere de 1 Mai a fost preluat si adaptat de organizatia PDL Suceava, care în cea de-a treia zi de Craciun a oferit cârnati si vin.

Astfel câteva sute de suceveni s-au înghesuit, sa primeasca un pahar de vin fiert si cârnati la gratar, oferite de organizatia PDL Suceava, care a scos pe esplanada municipiului gratare si au facut trei focuri pe care au pus vinul la fiert.

PDL Suceava a primit colindatori si uratori dintre formatiile care joi dimineata, au participat la Festivalul traditiilor si obiceiurilor populare organizat de Consiliul Judetean Suceava si Primaria Suceava, acestia alaturi de trecatori fiind serviti cu vin fiert, cârnati la gratar si pâine.

Presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur a spus ca este normal ca atunci când este ger, colindatorii sa fie serviti cu vin fiert.
Gheorghe Flutur motiveaza actiunea ca fiind una de „socializarea PD cu PLD”, membrii PDL fiind invitati împreuna cu familiile lor.

Pentru a prepara vinul fiert, membri PDL au improvizat trei vetre pe esplanada unde au facut focul peste care au pus oalele cu vin, iar alaturi, pe gratare, au fript cârnatii.

Membrii PDL au împartit aproximativ 300 de litri de vin fiert, sute de cârnati la gratar si zeci de colaci.  

Concomitent, aproximativ 30 de formatii de colindatori si uratori din localitatile judetului au prezentat în fata Casei Culturii din Suceava, datini si obiceiuri din zona, specifice sarbatorilor de iarna, la spectacol asistând câteva mii de

persoane. 

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de