2007 – un an bogat in retrageri din lumea sportului


Intră acum și în grupul de

2007 a fost un an bogat si în retrageri din lumea sportului. Ivan Pedroso, Kim Clijsters, Martina Hingis sau Catalina Ponor sunt numai câteva din numele mari care au pus punct activitatii sportive în acest an.

Gimnastica româneasca a pierdut în acest final de an unul dintre cele mai importante nume din ultimul deceniu. Tripla campioana olimpica la Atena si de cinci ori campioana europeana, Catalina Ponor a renuntat definitiv la sport dupa Mondialul mai putin reusit din septembrie, în care nu a obtinut nicio medalie individuala.

Cel mai titrat schior din istorie, norvegianul Kjetil Andre Aamodt – de patru ori campion olimpic – si Jan Ullrich, singurul rutier german câstigator al Turului Frantei, în 1997, au deschis sezonul în primele doua luni ale anului.

Au urmat înotatoarea olandeza Inge de Bruijn, si ea de patru ori campioana olimpica, schioarea Janica Kostelici, care a cucerit patru titluri olimpice pâna la 25 de ani, si fostii lideri mondiali din tenisul feminin, Kim Clijsters si Martina Hingis.

2007 a fost ultimul an din cariera si pentru fostul campion mondial de raliuri Marcus Gronholm, fostul hocheist de legenda Eric Lindros si cel mai bun baschetbalist european al deceniului trecut, Dejan Bodiroga.

Si unul din cei mai buni saritori în lungime din istorie, Ivan Pedroso, a pus punct carierei în 2007.

Nici fotbalul nu a fost lipsit de retrageri în acest an, în care cehul Karel Poborsky, francezul Vincent Candela, italianul Alessandro Costacurta sau olandezul Jaap Stam si-au pus definitiv ghetele în cui.


Intră acum și în grupul de