O firmă prahoveană vrea să cumpere activele Termica, de la instalații la locomotive, mai puțin un bloc de locuințe, iar Primăria Suceava vrea să răscumpere o parte din rețele și cere aprobarea Consiliului Local


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a solicitat, Consiliului Local Suceava, să aprobe un proiect de hotărâre privind intenția de dobândire a unor bunuri și efectuarea unui raport de evaluare referitor la bunurile care sunt necesare funcționării sistemului de transport și distribuție a agentului termic și care  se află în proprietatea SC TERMICA SA în condițiile în care o firmă din Prahova, Woma coserv Construct SRL, a depus două scrisori de intenție pentru achiziționarea tuturor activelor Termica scoase la vânzare, mai puțin a blocului de locuințe din Calea Burdujeni nr.2.

termica suceava

Astfel, firma prahoveană vrea să cumpere activele care deservesc activitatea de transport energie termică, activele aferente stației 110 kv și echlpamente electrice, ansamblui CET cărbune, dar și trei locomotive.

Prețul de pornire a licitației pentru bunurile pe care firma vrea să le cumpere se ridică la peste 24 de milioane de lei, din care 3,5 milioane de lei ar costa bunurile de care municipalitatea are nevoie pentru funcționarea sistemului de termoficare.

În expunerea de motive, primarul Ion Lungu arată că în condițiile în care aceste bunuri care se află în patrimoniul S.C. TERMICA S.A. vor fi scoase la vânzare de lichidatorii judiciari, municipalitatea fiind o persoană juridică interesată de achiziționarea acestora, considere că pentru a se cunoaște un preț real, de piață al bunurilor este necesar să se realizeze un raport de evaluare.

El cere consilierilor să aprobe proiectul de hotărâre privind intenția de dobândire a unor bunuri și efectuarea unui raport de evaluare referitor la bunurile care sunt necesare sistemului centralizat de termoficare și care se află în proprietatea SC TERMICA SA.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de