FOTO VIDEO Ploile de luni seara au inundat gospodării, au distrus podețe și parțial un drum, subsolul unui bloc din Suceava și al unui hotel din Câmpulung Moldovenesc

Ploile torențiale de luni seara au afectat mai multe localități din județul Suceava, fiind inundate gospodării, subsoluri, distruse podețe și porțiunea unui drum comunal.

ISU Suceava arată că în urma avertizărilor de fenomene meteo periculoase de luni la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari, prefecturii, poliţiei, jandarmeriei şi ai S.G.A. (Sistemul de Gospodărire a Apelor). De asemenea, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat imediat toate primăriile de pe raza judeţului, cu privire la atenţionările emise. În paralel, pompierii militari au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ şi au suplimentat efectivele de intervenţie, fiind chemaţi de acasă salvatorii aflaţi în turele libere.inundatii interventii pompieri (29)

Astfel, 37 de pompieri militari, cu 16 mijloace de intervenţie, sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare şi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de (în total 89 persoane cu 30 mijloace de intervenţie), au intervenit în urma ploilor torenţiale, care au afectat localităţile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Gemenea şi Chiril.

În urma ploilor torențiale în municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe str. Calea Bucovinei, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei, de pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, din subsolul unui hotel și tot în Câmpulung Moldovenesc, pe str. Mihail Sadoveanu, s-a evacuat apa dintr-un beci şi anexele unei gospodării.

În comuna Crucea, în satul Chiril, pârâul Chiril a ieşit din matcă şi inundat 8 curţi, 2 locuinţe şi 2 anexe, a afectat 10 podeţe (7 distruse şi 3 avariate). De asemenea, a fost distrus un drum comunal pe o distanţă de 100 de metri liniari, şi au fost rupţi doi stâlpi, dintr-o reţea electrică de joasă tensiune, iar în comuna Stulpicani, sat Gemenea, pârâul Pătrăuceni a ieşit din matcă şi a afectat 9 gospodării (14 anexe şi 9 curţi) şi a distrus 6 podeţe.

În  municipiul Suceava, str. Mihai Eminescu, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un garaj inundat și tot în municipiul Suceava, pe str. Oituz, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un subsol, al unui bloc de locuinţe, inundat.

În total, în cele patru localităţi afectate, s-au înregistrat 2 locuinţe inundate, 17 anexe, 18 curţi, 2 subsoluri, un drum comunal distrus pe 100 de metri liniari şi 16 podeţe afectate (13 distruse şi 3 avariate).

Zonele critice au fost în permanent monitorizate pe tot parcursul nopţii, urmând ca în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii, menționează ISU Suceava.(N.B.)