Directorul Spitalului Judetean a fost revocat din functie prin ordin al ministrului Sanatatii


Intră acum și în grupul de

Directorul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou”  Suceava, Costica Dascaliuc a fost destituit din postul de manager general al unitatii spitalicesti. Ordinul de revocare din functie a fost semnat joi, 3 ianuarie de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Directorul executiv interimar al Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, Odette Nicolae, a declarat ca decizia împotriva lui Costica Dascaliuc are la baza abaterile acestuia de la legislatia în vigoare, constatate de organele de control si institutiile abilitate.  

Tot joi, seful ASP Suceava l-a propus ministrului Nicolaescu pe medicul ginecolog Cristian Irimie, ca manager interimar al unitatii spitalicesti sucevene, pentru o perioada de 6 luni. Odette Nicolae a spus ca a facut propunerea având în vedere experienta manageriala si rezultatele deosebite avute de Cristian Irimie când a condus Spitalul Judetean, precum si Directia de Sanatate Publica Suceava (ASP). Medicul Irimie s-a aflat la sefia Spitalului Judetean între anii 1993-1994 si 2005-2006, iar la cea a ASP între anii 2001-2005. Cristian Irimie este singurul medic sucevean care a primit, din partea Presedintiei României, ordinul „Meritul Sanitar” în gradul de comandor cu însemn pentru civili.

Odata cu revenirea la conducerea Spitalului Judetean, acesta va fi nevoit sa renunte la sefia Sectiei „OBSTETRICA-GINECOLOGIE” a unitatii, dar si la colaborarea cu firma „MPO SERVICII MEDICALE”, pentru a evita o situatie de incompatibilitate. Cristian Irimie va ramâne însa presedintele Colegiului Judetean al Medicilor, functie în care a fost ales în luna decembrie a anului trecut. Autoritatea de Sanatate Publica Suceava a solicitat înca din octombrie trecut destituirea managerului Dascaliuc, dupa un control ce a evidentiat nereguli majore. În propunerea înaintata atunci ministrului Nicolaescu, ASP aprecia ca aspectele negative descoperite la nivelul spitalului au la baza managementul defectuos practicat de economistul Dascaliuc.

„Managementul defectuos” al directorului general al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, este concluzia Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Suceava în urma controlului de audit efectuata în octombrie 2007, la unitatea spitaliceasca. Deoarece existau informatii privind o serie de sume necheltuite de catre Spitalul Judetean Suceava la data de 30 septembrie 2007, la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanti, hrana, reparatii, în valoare de 6.773.678 lei (67,7 miliarde de lei vechi), Biroul Audit din ASP Suceava a demarat, la solicitarea directorului executiv interimar, dr. Odette Nicolae, o actiune de control începând cu data de 16.10.2007.

La aceeasi unitate sanitara, a fost demarata, din Ordinul Prefectului Judetului Suceava, o actiune de control efectuata de catre o comisie mixta formata din reprezentanti ai Prefecturii Suceava, ai ASP Suceava si ai CJAS Suceava, comisie ce a confirmat neregulile audit-ului ASP.

ASP Suceava a înaintat la vremea respectiva ministrului Eugen Nicolaescu un raport privind controlul efectuat la unitatea sanitara judeteana concluzia fiind existenta unui management defectuos din partea managerului general al Spitalului Judetean de Urgenta- Sf. Ioan cel Nou Suceava”; si raportul comisiei numite de prefectul judetului a evidentiat acelasi lucru, decizia de demitere apartinând MSF. 


Intră acum și în grupul de