Un tânăr din Păltinoasa a înșelat mai multe persoane pretinzând că le verifică contorul electric și le dădea în schimb foi dintr-un manual de matematică. Polițiștii solicită persoanelor înșelate să depună reclamații


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au făcut un apel la persoanele înșelate de un fals verificator de contoare de electricitate să depună plângeri în acest sens.INSELACIUNE 1

Potrivit IPJ Suceava, polițiști din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au identificat, luni, pe raza comunei Frumosu, un tânăr de 20 de ani, din comuna Păltinoasa care nu a putut justifica prezența pe raza localității.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, anterior, tânărul a indus-o în eroare o bătrână de 80 de ani, localnică, prezentându-se ca angajat al unei societăți de distribuție a energiei electrice și a solicitat de la aceasta circa 100 lei în schimbul verificării contorului de electricitate.

În schimbul banilor  tânărul de 20 de ani a înmânat femeii o bucățică de hârtie tehnoredactată cu o serie de formule matematice.

La controlul corporal asupra tânărului au fost găsiți 70 de lei în bancnote de 10, 5 și un leu precum și mai multe foi decupate și tehnoredactate cu formule matematice.

contor electric

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune”.

Poliţiştii solicită tuturor persoanelor care au fost abordate prin acest mod de operare să se adreseze poliţiei în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanei depistate şi recuperării eventualelor prejudicii.

De asemenea, poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să le vândă anumite bunuri sau să presteze diverse servicii.

Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului sau aparentului beneficiar al serviciilor, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din casă, precizează IPJ Suceava care le cere sucevenilro să nu lase să intre în locuinţă persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de