Doar doi elevi au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională în județul Suceava. Anul trecut au fost 25 de medii de 10


Intră acum și în grupul de

Doi elevi suceveni au obţinut media zece la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, iar totalul elevilor care au obţinut medii peste cinci este 4852, înainte de contestații.

afisare rezultate-admitere

 

Elevii Sabina Elena Cozmei de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava şi Călin Stafie de la Şcoala Generală nr.1 Suceava au obţinut media zece la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, fiind notaţi cu zece la ambele probe.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, vineri, pe site-ul instituţiei rezultatele candidaţilor la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, iar în judeţul Suceava din cei 6.678 de elevi înscrişi 4.852 au obţinut medii peste cinci, 1.631 elevi au obţinut medii sub cinci, în timp ce 191 de elevi au absentat fie la ambele probe, fie la una dintre probe, iar un elev a fost eliminat la proba scrisă la matematică.

Conform listei publicate de MENCŞ, doi elevi suceveni au obţinut media zece, respectiv Sabina Elena Cozmei de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava şi Călin Stafie de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Suceava, alţi cinci elevi au obţinut media 9,95, un elev a obţinut media 9,92, iar patru elevi au obţinut media 9,90.

De remarcat este că la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a trei elevi suceveni au obţinut media 1, fiind notaţi cu nota 1 la ambele probe scrise.

Probele scrise la limba şi literatura română şi la matematică s-au susţinut în 166 de centre de examen.

În anul 2015, un număr de 25 elevi au obţinut media zece la evaluarea naţională în judeţul Suceava, iar 81, 52 la sută dintre candidaţi au obţinut medii peste 5 la acest examen potrivit statisticii efectuate de ISJ Suceava înainte de contestaţii.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de