Tânăr șofer din Bilca, ce conducea băut a încercat să scape de Poliție, a fugit, a abandonat mașina și a fost prins în timp ce mergea pe jos spre casă

Un tânăr de 28 de ani din comuna Bilca este cercetat penal de polițiștii suceveni după ce a fost prins băut la volan și a încercat să scape.

Astfel potrivit Poliției Județene Suceava, luni dimineața în jurul orei 01.00, în timp ce acționa pe DJ 178C, pe raza comunei Bilca, un echipaj de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă șoferul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 500 metri, unde, bărbatul a oprit și a abandonat autoturismul, fugind în zona unor terenuri agricole.

 În urma activităților întreprinse de polițiști, conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani din comuna Bilca a fost depistat în timp ce se deplasa pe jos, pe DJ 178C, spre domiciliu.

FOTO: satmareanul.net
FOTO: satmareanul.net

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)