Trei persoane reținute după perchezițiile de la Humor, Frasin și Pașcani, într-un dosar de evaziune fiscală de 2,7 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Trei persoane au fost reținute în urma celor patru percheziții efectuate, luni, în județele Iași și Suceava, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor. Polițiștii ieșeni au ridicat peste 61.000 de euro, 3.900 de lei, laptopuri şi documente contabile, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat, luni, două percheziţii în municipiul Paşcani şi câte o percheziție în localităţile Gura Humorului şi Frasin, din judeţul Suceava, la trei persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.700.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în  perioada  2010-2012, trei persoane, având calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule, nu ar fi evidenţiat în actele contabile veniturile obţinute, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.

”În urma percheziţiilor, au fost ridicați 61.330 de euro, 3.900 de lei, 2 unităţi informatice şi documente contabile.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii (sechestru judiciar) pe imobilele persoanelor în cauză, în valoare de aproximativ 350.000 de lei.

La sediul poliţiei au fost aduse trei persoane, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, acestea au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani”, informează sursa citată.

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Iași și Suceava.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției  Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se mai precizează în comunicatul al Inspectoratului General al Poliției Române.

 


Intră acum și în grupul de