ISU „Bucovina” monitorizeaza formatiunile de gheata de pe raul Bistrita in zona Dornei


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava a anuntat duminica, ca monitorizeaza podurile de gheata formate pe cursul râului Bistrita, în zona Vatra Dornei – Argestru pentru prevenirea inundarii gospodariilor si obiectivelor economico-sociale riverane. Dupa ce actiunea de supraveghere a început deja, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a dispus, luni, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava sa monitorizeze cursul râului Bistrita în aval de Vatra Dornei si cursurile apelor de munte din zona Cârlibaba si Ciocanesti.

Orest Onofrei a spus ca pe râul Bistrita sunt formatiuni de gheata care, în conditiile încalzirii vremii, pot forma aglomerari de gheturi care sa obtureze cursul apei si sa se produca inundatii.

„Daca va fi necesar vom dinamita gheturile pentru a crea un senal astfel încât apa sa nu iasa din albie”, a spus prefectul Onofrei, adaugând ca eventualele dinamitari de gheturi se vor efectua în colaborare cu autoritatile din judetul Neamt pentru a nu exista pericolul producerii de inundatii în localitati riverane Bistritei din acest judet. 


Intră acum și în grupul de