„Comorile dacilor” si Festivalul Medieval „Stefan cel Mare”, cele mai reusite evenimente culturale ale anului 2007


Intră acum și în grupul de

Expozitia „Comorile dacilor” si Festivalul Medieval „Stefan cel Mare”, sunt în opinia sefului Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu cele mai reusite evenimente culturale ale anului 2007, an considerat ca fiind unul foarte bun.  

Potrivit lui Emil Ursu pe primele locuri , în privinta publicului, încasarilor si impactului se situeaza Festivalul Medieval „Stefan cel Mare”, Târgul Mesterilor Populari si expozitia de prezentare a celebrelor bratari dacice. La capitolul succese a fost amintita de directorul Complexului Muzeal „Bucovina” si „Noaptea cea mai lunga-confluenta artelor” – care a inclus si un recital de colinde a trupei Hara. Aceasta formatie a colindat acasa o tânara din cartierul sucevean Burdujeni, în urma unei trageri la tombola. Tot o reusita este considerata si deschiderea expozitiei permanente „Vivariu”, la Muzeul de Stiintele Naturii, o gradina zoologica în miniatura.

Veniturile extrabugetare obtinute de institutie, anul trecut a fost 12 miliarde de lei vechi fata de 8,5 miliarde în anul 2006.  

Emil Ursu nu a omis sa precizeze si nerealizarile. Una dintre acestea a fost imposibilitatea organizarii expozitiilor „Cadourile familiei Ceausescu” si „Francmasoneria în România” datorita crizei de timp si de spatiu expozitional. 


Intră acum și în grupul de