Acasă Actualitate Conducerea spitalului judetean se asteapta la reticente din partea unor angajati ce...

Conducerea spitalului judetean se asteapta la reticente din partea unor angajati ce vor fi obligati sa invete sa lucreze pe calculator


Intră acum și în grupul de

Sefii de sectii si asistentele sefe din Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava trebuie sa desemneze persoanele care vor urma de luni, cursurile de abilitare pentru exploatarea programului informatic care din februarie va intra în functiune în unitatea spitaliceasca. Aceste persoane vor urma aceste cursuri câte doua ore pe zi, timp de o luna, iar la final vor primi atestate. Managerul interimar al Spitalului Judetean, dr. Doina Elena Ganea Motan a declarat miercuri, într-o conferinta de presa ca stagiul va fi tinut de specialisti de la firma de la care s-a achizitionat soft-ul si care a încheiat cu spitalul contract pentru realizarea retelei.  

Dr. Ganea estimeaza ca aproximativ 25 -30 la suta dintre cei care vor urma aceste cursuri nu au avut niciodata tangente cu un computer si de aceea se asteapta la reactie reticenta, dar care este fireasca, atunci când se impune sa faci ceva nou. „Se schimba cu totul modalitatea de lucru, medicatia va fi comandata farmaciei on-line, examenele de laborator de asemenea, parvenindu-ne tot on-line si rezultatele. Eu prevad ca nu va fi simplu dar este un lucru la care trebuie sa ne aliniem si cu cât se întâmpla mai repede, cu atât va fi mai bine pentru întreaga activitate a spitalului”, a declarat Doina Elena Ganea.



De asemenea informatizarea spitalului judetean va permite o mai buna evidenta a cheltuielilor pe pacient si pe sectie, traseul bolnavului pe diferite sectii, istoricul medical al pacientului cu multiple internari, iar transmiterea datelor se va face mai repede si se va realiza o evidenta stricta a consumului de medicamente si materiale sanitare pe sectii, dar si o evidenta a stocurilor. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version