Meniurile pacientilor Spitalului Judetean vor fi intocmite de nutritionist


Intră acum și în grupul de

Pentru a se diversifica felurile de mâncare servite pacientilor, conducerea Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a solicitat presedintelui Comisiei de Nutritie din cadrul institutiei, medicul diabetolog Gabriela Creteanu, ca pâna luni sa întocmeasca o lista cu cinci meniuri, iar în baza acestora, vor fi achizitionate alimentele.  

Directorul interimar al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Doina Elena Ganea Motan, doreste ca unitatea spitaliceasca sa angajeze un nutritionist, pentru a avea grija exclusiv de hrana preparata în bucataria unitatii. Acesta a precizat ca meniurile vor fi postate pe site-ul spitalului unde vor putea fi consultate si comandate de sefii de sectie, în functie de regimul alimentar al pacientilor.

Doina Ganea a precizat ca în spital ar putea fi deschisa si o linie de tip fast-food, pentru medici si apartinatori, ceea ce ar reprezenta o noua sursa de venit pentru institutie.

Aceasta a mentionat ca asteapta ca Autoritatea de Sanatate Publica Suceava si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava sa-si dea acordul pentru functionarea bucatariei, care si-a reluat activitatea pe 27 decembrie, dupa o pauza de aproximativ o luna si jumatate, timp în care a fost modernizata. Blocul alimentar a fost închis temporar de ASP si DSV, din cauza mizeriei.

Valoarea investitiei în reabilitarea bucatariei spitalului judetean a fost de peste 10 miliarde de lei vechi. 


Intră acum și în grupul de