LIVE TEXT: Ședința din 19 iulie a Consiliului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Sedinta CJ Suceava a inceput in prezenta a 34 din cei 37 de consilieri judeteni.

sedinta CJ Suceava (2)

Presedintele CJ Gheorghe Flutur a cerut presei sa nu mai interfereze cu sedinta CJ si sa se retraga in sala special amenajata.

Dan Ioan Cusnir:

”in legatura cu rugamintea ca presa sa se retraga e facuta doar in nume personal  si nu e facuta in in numele CJ. Eu mi-as dori ca presa sa fie cat mai aproape de noi.”

Catalin Nechifor a cerut sa se supuna la vot limitarea accesului presei la sedinta CJ.

sedinta CJ Suceava (1)

Flutur cere fluidizarea votului.

El face apel la plenul CJ la repecatrea unor reguli votate initial si cere ca punctele de diverse sa fie facute la capitolul votat pe ordinea de zi.

Flutur:

”Daca transformam fiecare punct intr-o dezbatere politica nu cred ca e normal. Va cer sa revenim la ordinea de zi.”

Demisia lui Dan Cadariu a fost validata de CJ. In locul sau a fost validat consilierul Alexandru Salup, aflat pe locul 25 pe lista CJ a PNL.

sedinta CJ Suceava, Flutur, Seredenciuc, Marian Nita (2)

In momentul acesta se discuta punctul de pe ordinea de zi privind modificarea organigramei CJ Suceava.

Flutur:

”In urma unei analize facuta asupra activitatii si eficientei aparatului CJ, am venit cu o formula simpla si eficienta in care sa facem sa functioneze structurile si pe verticala si orizontala si care sa raspunda la comenzi.”

Alexandru Radulescu:

”Nu ne-ati convins ca noua organigrama va duce la eficientizarea aparatului. Dar e apanajul dvs. si va respectam decizia”.

Flutur:

”Va asigur ca nu vorbim de oameni, ci de posturi si cei care isi vor face treaba pot sta linistiti. Nu am venit sa inlocuim pe cineva cu altcineva. Sa aveti garantia ca am gandit o organigrama eficienta pentru a pune pe toata lumea la treaba. Pe unii care ii intreb ce au facut in ultimele luni cu greu obtin cate o pagina. Noi o sa ii ajutam sa munceasca. Le vom umple la maxim fisa postului pentru a raspunde asteptarilor populatiei judetului.

In functie de ce se va intampla si ce proiecte vom avea, vom veni la plen sa cerem oameni. Am gasit o casuta unde doi oameni s-au ocupat cu relatia cu primariile pe programul PNDL si nici un primar din opozitie nu stiau de asta. Nu se poate sa creezi structuri numai pentru o directie.”

Catalin Nechifor:

”Sunt total dezamagit de aceasta epurare a la Erdogan la nivel de CJ  pe care ati facut-o.”

Flutur:

”Sub masca de zambet cumsecade a unor discursuri se ascunde multa otrava si venin si nimeni nu e naiv din cei care au venti aici. Eu va cer sa intram in registru normal. Nu vorbiti de euâpurari. Nu v-am spus ca pleaca unii si ca sunt stresati. Eu cred ca populatia judetului asteapta treaba. Daca intram in acest recital, sedintele de CJ se transforma in campanie. E spumoasa pentru stiri, dar nu e bine. Am luat vaccinul pentru asa ceva.

Nu pleaca nimeni afara, nu reducem posturile. Incercam sa eficientizam. Vorbim de Bosfor ca sa ne vedem diseara la TV?

Noua organigrama a CJ a fost votata.

Grupul PSD din CJ cere formarea unei comisii de ancheta la Spitalul Judetean. Plenul CJ nu a votat formarea ei.”

Consilierii judeteni se cearta de mai bine de o ora asupra votului pentru membrii din CA de la unitatile din subordinea CJ.

Flutur:

”Exista viata si dupa votul de azi din CJ. E greu, dar e bine sa va obisnuiti cu greul”.

Sorin Filip va conduce ca interimar Centrul Cultural Bucovina, iar Lilieana Flutur – DGASPC Suceava.

Lilieana Flutur
Lilieana Flutur

Dupa 6 ore si 30 de minute de la inceperea sedintei ordinare consilierii judeteni au ajuns sa discute ultimul punct de pe ordinea de zi.

 

 


Intră acum și în grupul de