Aurele nici nu stii ….cat de mic poti sa devii !


Intră acum și în grupul de

Presa suceveana s-a grabit sa anunte ca deputatul Aurel Olarean a fost uns sef al organizatiei municipale PD-L din Radauti. Era în joc „onoarea” celui care se crede mai tare decât politistii, mai bun decât actualul primar Mihai Frunza, mai „smecher” decât  prefectul Orest Onofrei – într-o suflare nimeni altul decât deputatul PD Aurel Olarean. Acelasi deputat care cu câteva saptamâni în urma dadea mesaje de „fratietate” celor din PNL anuntând ca va fi coleg cu ei pentru ca nu se mai întelege cu liderul judetean al PD-L, Gheorghe Flutur.

Ungerea lui Olarean ca sef la Radauti nu poate fi considerata de acesta o victorie pentru ca nu este decât o amânare a unui verdict pe care PD nu l-a putut da mai demult. Nu l-a putut da pentru ca Olarean era, într-o oarecare masura, protejat de vârfuri de la centru ale democratilor, voci din interior spunând ca însusi Basescu a tinut în 2004 sa-l vada trecut pe lista de deputati a Aliantei D.A. chiar daca mai pe la mijlocul ei. Iar verdictul a fost dat la „un sprit” pe care Blaga, Videanu, Boc si Basescu l-au  tinut în vara anului trecut pe malul Marii Negre. De atunci Olarean stie ca nu mai are sustinerea de alta data în PD si ca daca nu mai apuca macar Primaria din Radauti s-ar putea sa nu mai apuce nimic.  

Despre Olarean mi-e greu sa spun ce fel de politician este, daca poate fi numit politician. Cert este ca e capabil sa arunce cu bani atât timp cât i se promite marea cu sarea. Din punct de vedere al managementului unei organizatii de partid adevarata masura a capacitatii sale a fost data imediat dupa simulacrul de alegeri de la PD Radauti în urma caruia a fost pus presedinte când toti consilierii locali au demisionat. Si în plus nu are limite ale decentei sau moralei în timpul unei actiuni în care e direct interesat de rezultat. Ultima conferinta de presa de la Suceava, în care Olarean a fost prezent, l-a pus în situatia de penibil total pe deputat si nu pentru ca acesta n-a putut raspunde la întrebarile presei (pentru ca nimeni nu a dorit sa afle parerea lui), ci pentru ca presa s-a ridicat si a parasit sala în momentul în care deputatul si-a pus unul dintre angajatii de la televiziunea din Radauti pe care o conduce sa-i adreseze o întrebare la care raspunsese cu câteva minute mai devreme seful pe linie politica a lui Olarean, deputatul Ioan Oltean.  

Trecutul deputatului nu-l recomanda pentru nici un fel de functie reprezentativa în PD-L, partid care se vrea a fi unul reformator si cu oameni fara pete pe CV-ul politic. Însa Olarean îsi are numarul sau de adepti în zona Radauti. Felul sau de a fi mai place unei parti a radautenilor si din datele pe care le detinem, în materie de „pretenari”, ar avea destui prin zona.  Sefia PD-L Radauti înseamna, din punctul meu de vedere „înmormântarea” politicianului Olarean. Si iata de ce: în primul rând pentru ca v-a trebui sa stea drepti în fata unui birou municipal condus fara drept de apel de Petru Carcalete, care controleaza 11 din cele 19 posturi. În al doilea rând pentru ca va trebui sa stea drepti în fata Biroului Judetean si a senatorului Gheorghe Flutur. Iar pozitia de drepti îl incomodeaza foarte tare pe deputat. El nu stie sa se subordoneze deciziei unui birou si mai mult nu vrea, si acest lucru l-a demonstrat de-a lungul timpului, sa înteleaga ca nu toti îl iubesc, în ciuda banilor pe care ar fi dispusi sa-i dea în schimb.  

Numirea lui Olarean la presedintia PD-L Radauti a fost de fapt un compromis pe care senatorul Flutur a fost nevoit sa-l faca. Închipuiti-va ce prost ar fi dat la centru daca la o luna de la înfiintarea partidului o organizatie întreaga a PD pleaca, în frunte cu presedintele care e si parlamentar. Gheorghe Flutur nu are nevoie de scandal în organizatie în perioada aceasta mai ales ca tensiunile privind omogenizarea celor doua echipe, ale PD si PLD sunt destul de mari si des întâlnite în judet. Prin gestul sau Flutur a lasat sa se înteleaga ca ar fi dispus la compromis si la dialog dar da si senzatia ca Aurel Olarean a tradat idealurile PD-iste si pe cei din PD care l-au sustinut de multe ori. Iar acest lucru îi convine de minune senatorului. În perioada urmatoare Olarean ori va fi un miel blândut ce va trebui sa faca exact ce-i dicteaza BPJ si BPL ori va fi dat afara din partid pentru insubordonare, ca pe-o masea stricata. Ceea ce e cu totul altceva! Din acel moment Olarean va fi doar statistica si un rebel.


Intră acum și în grupul de