Marfurile de contrabanda confiscate de frontieristi tot mai multe, de la un an la altul


Intră acum și în grupul de

În cadrul sedintei de bilant pe anul 2007 a Directiei Politiei de Frontiera Radauti ce are în coordonare judetele – Suceava si Maramures s-a precizat ca valoarea bunurilor retinute în vederea confiscarii a fost de 4.576.107,8 lei fata de 3.538.783 lei în anul 2006. Bunurile confiscate constau în tigari, cafea, material lemnos, bunuri industriale , etc. În aceasta  perioada s-au ridicat în vederea confiscarii 1.231.867 pachete  de tigari, în valoare de 4.049.519,7 lei.

Cât privesc modalitatile de introducere a acestora în tara, potrivit DPF Radauti, s-au descoperit  tigari ascunse în locasuri special amenajate din autoturisme, sub bancheta din spate, sub presurile din fata, în rezervor, la motor, în portiere, în pneuri, în podul vagoanelor La microbuze sau masini de tonaj mai mare în peretii dublii ai caroseriei special confectionati.    

Pe linie de contrabanda, DPF Radauti a prezentat câteva cazuri mai semnificative printre care si cel înregistrat la data de 30.10.2007, unde pe directia SF 785, în zona localitatii VICOV, în fâsia de protectie, au fost descoperite de catre lucratori ai S.P.F. Vicov, 12 colete în care se aflau tigari de provenienta ucraineana. În urma actiunilor specifice a fost identificat un grup de 3 persoane care si au început sa transporte coletele spre un atelaj hipo reusindu-se retinerea unei singure persoane, celelalte doua trecând ilegal frontiera de stat în Ucraina, fara sa se supuna somatiilor verbale si cu armamentul din dotare .

Cele doua persoane au fost identificate si retinute ulterior pe raza localitatii Vicovu de Sus. Cei trei membrii ai gruparii organizate sunt cercetati pentru complicitate la contrabanda si trecerea ilegala a frontierei de stat. Gruparea infractionala a introdus ilegal în tara cantitatea de  21.970 pachete tigari în valoare totala de 72.501 lei. Pentru 2 dintre persoane procurorul a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore.


Intră acum și în grupul de