Două gospodării din Climăuți, afectate de un incendiu provocat de joaca copiilor cu focul

Două gospodării din satul Climăuți, comuna Mușenița, au fost afectate joi după-amiază de un incendiu izbucnit din cauza unor copii care s-au jucat cu focul.

incendiu casa pompieri isu (3)
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, pentru stingerea flăcărilor au intervenit cu cinci autospeciale militarii Gărzii de Intervenţie Siret şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Muşeniţa.

”La sosirea echipajelor, ardeau anexele din cele două gospodării, construcţii din lemn, cu învelitori din azbociment, şi exista pericolul de propagare la casele de locuit.

Incendiul, anunțat prin 112 la ora 14:05, a fost lichidat la ora 19:25”, a arătat Găleată.

El a precizat că primului proprietar i-au ars şura şi adăpostul de animale pe 100 de metri pătraţi, circa 2 metri cubi lemn de foc şi altele. Şi celui de-al doilea proprietar i-au ars şura şi adăpostul adăpostul de animale, tot pe 100 de metri pătraţi, dar şi acoperişul bucătăriei de vară şi bunuri casnice.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţele celor doi proprietari”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (Irina Lițu)