O absolventă de top a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava, înmatriculată la USV

Eleva Cătălina-Bianca Bodnar, absolventă a Colegiului Naţional Petru Rareş din Suceava în anul 2015, cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat, s-a înmatriculat, în sesiunea de Admitere iulie 2016, la programul de studiu Calculatoare din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Colegiul National Petru Rares

Într-un comunicat de presă al USV se precizează că la finalul perioadei de înscrieri, candidata Cătălina-Bianca Bodnar a fost declarată admisă pe prima poziţie a programului de studiu menţionat, cu media de admitere 10.

“Rezultatele de până acum ale Cătălinei Bodnar o recomandă drept o studentă de elită a universităţii noastre, cu posibilitatea de a obţine una dintre bursele de merit oferite de către facultatea pentru care a optat. De asemenea, începând cu cel de-al doilea an de studii, ea va putea candida pentru o bursă Erasmus+ de studiu, care îi va oferi şansa de a studia cel puţin un semestru într-o universitate de renume din Europa (Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor beneficiază de 26 de contracte instituţionale care prevăd mobilităţi de studiu sau de practică la universităţi partenere din Germania, Franţa, Belgia, Portugalia etc.). Acasă, proaspăta studentă este aşteptată să se implice în munca echipelor de cercetare care îşi desfăşoară activitatea în laboratoare moderne, dotate la cele mai înalte standarde europene”, se arată în comunicatul de presă al USV. .USV precizează că infrastructura Centrului integrat de cercetare, dezvoltare şi inovare pentru Materiale Avansate, Nanotehnologii și Sisteme Distribuite de fabricație și control asigură tinerilor cercetători cadrul necesar testării şi punerii în practică a ideilor creative.

“Conducerea Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, alături de conducerea Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, o felicită pe Cătălina-Bianca Bodnar pentru alegerea făcută,  îi urează succes în anii de studenţie şi îşi exprimă încrederea că USV dispune de potențialul material și uman necesar formării profesionale și asigurării unei viitoare cariere strălucite”, se mai precizează în acelaşi comunicat de presă.usv

Peste 1400 de candidaţi admişi în sesiunea iulie 2016 la studiile de licenţă zi şi învăţământ la distanţă şi alţi 735 de candidaţi admişi la studiile de masterat s-au înmatriculat până vineri după-amiaza la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava.

Conform unui comunicat de presă al USV , 1235 de persoane s-au înmatriculat la studiile de licenţă zi, 193 de candidaţi s-au înmatriculat la studiile de licenţă- învăţământ la distanţă,  735 de persoane la masterat şi 36 la programul de conversie profesională.
“Aceste cifre pot suferi modificări în urma unor eventuale retrageri,
precum şi a unor noi înmatriculări. Menţionăm că, în conformitate cu
hotărârea adoptată de Senatul USV, perioada de înmatriculare pentru
candidaţii declaraţi admişi în sesiunea iulie a fost prelungită până la
data de 31 august 2016”, se precizează în comunicatul de presă.
Pentru locurile care vor ramane libere, va fi organizată o nouă sesiune de
admitere, în perioada 5-12 septembrie.
(Liliana Bujdei)