Flutur: Sunt convins că în această lună va fi prezent la Suceava și premierul Cioloș și va prelua problemele diasporei


Intră acum și în grupul de

Doar cateva zeci de persoane sunt prezente pana la ora asta in sala de festivitati a CJ Suceava la intalnirea cu reprezentanti ai diasporei din judet.

intalnire diaspora judetul Suceava

La sedinta participa mai multi primari si consilieri locali ai arcului de guvernare local.

LIVE TEXT:

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava:

”Am avut ceva emotii azi si cand e in premiera ceva, ai emotii.

Sunt convins ca ne vom intalni cu foarte multi oameni din diaspora. Multi nu au venit inca din strainatate. Vrem azi sa discutam teme importante. Multumiri si prefectului Harasim, care e prezent. Ii multumesc ca a venit la Suceava si directorulului general din Ministerul Afacerilor Externe, pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni. E azi, aici, si reprezentantul AEP.

De ce Luna Diasporei? Am avut si critici. Dar e usor sa critici cand nu faci nimic pentru cei de afara. Nu am decat un raspuns, pentru ca Suceava e un judet campion pentru cei plecati afara, ca nu a plecat nimeni de buiac de aici. Nu putem sa facem abstractie de cei care aduceti o pondere mare in PIB-ul Romaniei si in buzunarul familiilor dvs.

Eram senator si aveam ideea sa declaram Luna august – Luna diaspoeri, in Parlament apar idei bune, dar din cauza luptei politice nu s-a realizat.

Flutur, diaspora

Mi-am zis atunci ca voi face acest lucru daca voi castiga alegerile. Am realizat in CJ si un departament special care se va ocupa de relatia cu diaspora.

Unde e mai frumos sa chemi romanii de afara decat la Cetatea de Scaun a lui Stefan? Va propun sa vizitati Cetatea si Muzeul de istorie.

Va anunt pentru miercuri primele curse dinspre Milano. Si tot miercuri, la pranz, primul avion cu suceveni va pleca spre Milano.

Rolul nostru e sa va cream motivele pentru care sa veniti, fie ca sa vizitati fie ca sa investiti fie sa va asezati casa de vacanta. Siguranta si confort.

Maine, la 11, vom avea o discutie aplicata pe oportunitati de afaceri si am invitat reprezentanți ai ADRNE si CCI Suceava. Rolul nostru e sa ajutam si sa simplificam birocratia.

Sunt convins ca in aceasta luna va fi prezent la Suceava si premierul Ciolos si va prelua problemele Diasporei.”

Constantin Harasim, prefectul judetului Suceava:

Harasim, Flutur

”Stiu ca timpul celor care se intorc in Suceava e foarte pretios. Nici eu nu i-am vazut pana acum pe multi de aici.

Asa cum a spus si dl presedinte, o sa va ajutam cu Serviciul Pasapoarte, alaturi de sefa de acolo e seful de la Inmatriculari Auto.

Imi doresc o transperenta maxima si sa lucram bine pe zona rezolvarii unor probleme pe care le aveti. imi doresc sa fie mediul de afaceri prielnic.”

Unul dintre ce prezenti in sala, Gheorghe Plamada, i-a cerut lui Gheorghe Flutur sa candideze la presedintia Romaniei. Flutur a refuzat deocamdata acesta lucru.

Flutur:

”Ma rog la Dumnezeu sa ne iasa primele curse aeriene pentru exportul de marfuri. Deja avem discutii pentru Arabia, pentru carcasa de oaie.

Ce facilitati ne gandim sa acordam celor plecati? Cred ca vorbesc si in numele primarilor prezenti,la terenuri si imobile puse la dispozitie.

Trebuie sa coboram si sa fim mai simpli si mai convingatori si cu exemple de bune practici. Va trebui sa gandim pozitiv.

Am fost si eu ca dvs., in Germania, am lucrat, am antifonat si masini si am tencuit case, am mancat paine din asta. Va inteleg si inteleg ce insemna suta de marci castigata de mine in seara aia. Poate ca trebuie sa venim cu idei de a investi in ceva care sa aduca locuri de munca si nu neaparat in case proprii. ”


Intră acum și în grupul de