Consiliul Local Suceava a aprobat alocarea a 200.000 de lei pentru Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a votat, miercuri, într-o ședință extraordinară, asocierea cu Muzeul Bucovinei pentru susținerea, cu 200.000 de lei, a manifestărilor din cadrul Festivalului de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare”, ce se va derula în perioada 11-14 august în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Festivalul-de-Arta-Medievala

Viceprimarul Lucian Harșovschi a menționat că a convocat ședința CL Suceava că după evenimentele de duminică, atunci când s-a deschis Muzeul de Istorie al Bucovinei și expoziția permanentă din Cetatea de Scaun, a constatat că sucevenii doresc astfel de evenimente, fiind prezenți în număr mare în special pe platoul Cetății de Scaun.

Totodată, el a precizat că a convocat ședința extraordinară a CL Suceava după ce s-a consultat cu primarul Ion Lungu, care, deși e în concendiu, urmărește acțiunile din municipiu.

Consiliul Local Suceava a respins, în ședința ordinară din 28 iulie, asocierea cu Muzeul Bucovinei în vederea susținerii cu 200.000 de lei a Festivalului de Artă Medievală, după ce consilerii PSD și ALDE nu au votat și au solicitat ca, în schimbul finanțării, sucevenii să aibă posibilitatea să intre gratuit la manifestările artistice din cadrul festivalului.


Intră acum și în grupul de