Doi frați din Botoșani care i-au înjurat pe poliţiştii de frontieră din Vama Siret, cercetaţi pentru ultraj


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei efectuează cercetări faţă de doi bărbați care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu ţigări ascunse pe corp.

Alţi doi bărbaţi, rude cu aceştia, sunt cercetaţi pentru comportament agresiv şi injurii aduse poliţiştilor de frontieră.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că joi seara, polițiștii de frontieră din PTF Siret au observat doi bărbați care mergeau către interiorul țării, pe artera de ieșire din țară, cu intenția de a evita controlul de frontieră.

Polițiștii de frontieră i-au legitimat pe cei doi bărbați, în vârstă de 25 și 32 de ani, iar asupra lor au fost descoperite peste 300 de pachete cu țigări, ascunse pe corp, motiv pentru care au fost duși la sediul punctului, pentru continuarea cercetărilor.

În acest timp, alte două persoane care se aflau pe artera de intrare în țară au intervenit în sprijinul celor doi bărbaţi, și au început să înjure și să amenințe poliţiştii de frontieră.

Cei doi, de 34 și 31 de ani, din Botoșani, frați cu unul dintre cei doi reținuți anterior,  au fost duși în sediul punctului de trecere unde au devenit din nou recalcitranți, având un comportament violent şi încercând să se sustragă de la efectuarea activităţilor procedurale, fapt pentru care au fost imobilizate, a precizat sursa citată.

vama siret

Pe timpul cercetărilor, unul dintre bărbați, a acuzat o stare de rău motiv pentru care a solicitat, la fața locului, un echipaj medical, fiind transportat la Spitalul din Siret, pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar vineri cadrele medicale au informat că bărbatul a refuzat consultul de specialitate şi a părăsit sediul spitalului.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, dar și  ultraj, care urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de