Cresterea pretului gazelor pune in pericol continuarea proiectului de introducere a retelei in mediul rural


Intră acum și în grupul de

Liderul consilierilor judeteni PNL din CJ Suceava, Bogdan Cristache, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, ca anuntata aliniere a pretului gazelor naturale ar putea afecta oportunitatea proiectului judetean de utilitati ce prevede constructia unor retele de gaze naturale în 65 de localitati ale judetului si reabilitarea termoficarii în orase si municipii.

Acesta a argumentat spunând ca, în prezent, România foloseste 60 la suta din gazele naturale din productie interna, la un pret scazut, iar UE solicita alinierea acestui pret la cel european.

Bogdan Cristache spune ca în aceste conditii, mai ales în mediul rural, ar putea fi neatractiv pentru populatie sa se racordeze la sistemul de gaze naturale construit prin acest proiect.

Si pentru ca aceste situatii nu au fost luate în calcul atunci când s-au efectuat studiile de fezabilitate înainte de începerea proiectului, Bogdan Cristache a spus ca PNL va solicita Consiliului Judetean alocarea de fonduri pentru un studiu de suportabilitate a pretului gazelor naturale în localitatile rurale din judet.

Liderul consilierilor judeteni PNL Suceava afirma ca trebuie sa stabileasca daca mai este oportuna continuarea proiectului daca nu, banii din credit sa fie folositi pentru modernizarea utilitatilor. 


Intră acum și în grupul de