Acasă Actualitate Harșovschi: Poliția Locală își va intensifica acțiunea de eradicare a cerșetoriei

Harșovschi: Poliția Locală își va intensifica acțiunea de eradicare a cerșetoriei


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Lucian Harsovschi sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

”Mai facem marcaje in perioada asta si e destul de aglomerat orasul.



Se lucreaza intens si la o serie de extinderi de retele electrice, se monteaza pe strada Bistritei 5 stalpi metalici pentru aproximativ 200 de locuitori.

Lucram la un caiet de sarcini pentru montarea in parcurile din municipiu de aparate de iluminat de tip led cu panouri fotovoltaice.

Ca paradox la blocarea lucrarilor cu contestatii la reabilitarea Curtii Domnesti nu s-a prezentat nimeni la licitatie. Suma maxima e de 5 milioane euro.

E a doua licitatie pentru proiectul tehnic si nu s-a prezentat nimeni. Nu stim de ce nu vine nimeni. Suma pentru proiect este de 130.000 de lei.

Lucian Harsovschi (3)

Pana luni, ajutoarele alimentare de la UE au fost distribuite in proportie de peste 50%. 2.433 de persoane nu s-au prezentat inca sa ridice pachetele.

Este un subiect pe care multi sustin ca nu e bine sa il dezbatem public, dar trebuie spus ca cersetoria e un fenomen in Suceava. Politia Locala actioneaza.

In fiecare an, se actioneaza pentru eradicarea si limitarea fenomenului, dar este foarte greu. Politia Locala ii identifica si ii amendeaza, apoi le dau drumul.

Am dat dispozitie si se lucreaza la identificarea minorilor care practica cersetoria in intersectiile semaforizate din oras. Ii ducem la DGASPC dupa preluare.

Am discutat cu actuala conducere si am convingerea ca nu se va mai ajunge ca azi sa ii ducem la centru si maine sa ii vedem din nou in intersectii.

Fac un apel de suflet la populatie sa nu se mai dea bani la acesti oameni care stau cu mana intinsa in intersectii. Nu se pot confisca banii din cersetorie.

Politia Locala isi va intensifica actiunea de eradicare a cersetoriei, dar si oamenii trebuie sa inteleaga ca nu e bine sa dea bani acestor oameni.

O rugaminte catre populatie si asociatiile de proprietari: Suceava poate accesa fonduri pentru reabilitarea termica a cladirilor rezidentiale, sa faca proiecte.

Reabilitarea termica inseamna izolarea tevilor, schimbarea ferestrelor si a izolatiei blocului, Dar proiectul trebuie sa fie de minim 100.000 de euro.

Presiunea pusa pe o serie de consilieri locali de catre opinia publica a condus ca CL sa poata aloca 200.000 de lei pentru Festivalul Medieval.

Primaria va pune la dispozitie transport in comun pana la platoul Cetatii de Scaun, din statia din centru, din 30 in 30 minute, costul unui bilet fiind de 2 lei.

Daca cei din PSD erau barbati, continuau sarada cu votul impotriva. Dar si-au dat seama de greseala facuta. Sper ca la anul sa avem o solutie sustinuta de toti.

lL pistele de biciclete va spun ca s-a luat candva o decizie si s-a luat atunci cand pistele dadeau direct in stalpi. Acum cautam solutii de remarcare.

Va anunt cu placere ca de la finele saptamanii se intoarce din concediu primarul Ion Lungu, care va prelua principalele probleme ale orasului.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version