Un bătrân de 70 de ani din Zamostea a murit după ce a incendiat miriștea și a luat foc și el

Un bătrân în vârstă de 70 de ani, din satul Corpaci, comuna Zamostea, a plătit cu preţul vieţii faptul că a ignorat avertismentele pompierilor militari cu privire la pericolul pe care îl reprezintă arderea necontrolată a miriștilor.

batran mort incendiu vegetatie (1)
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

”După declaraţiile rudelor, bărbatul a plecat marți dimineaţă să cureţe miriştea prin incendiere, iar după ora 10 nu a mai răspuns la apelurile familiei. Spre seară, în jurul orei 17, rudele au plecat să îl caute şi l-au găsit decedat în mijlocul parcelei arse. Practic, omul a fost surprins de flăcări, care au scăpat de sub control şi s-au propagat la parcelele învecinate (pe o suprafaţă de aproximativ un hectar), l-au înconjurat şi i-au blocat orice cale de ieşire”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

El a precizat că în ciuda eforturilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi ale autorităţilor cu funcţii de sprijin, care au susţinut numeroase campanii de prevenire a incendiilor la mirişti şi vegetaţie uscată, pompierii militari suceveni se confruntă în continuare cu aceste probleme.

”Unii cetăţeni aleg să ignore mesajele repetate, iar numărul acestor incendii este în continuă creştere.

Nu ne pierdem speranţa că cetăţenii nu vor înţelege cât de periculoasă este această metodă de igienizare a terenurilor agricole, şi de aceea insistăm cu campaniile de prevenire, prin toate mijloacele posibile”, a subliniat Găleată.