Flutur către absolvenții suceveni cu media 10 la Bacalaureat: Aș vrea ca într-o zi să fiți generația care să schimbe ceva


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a premiat joi cu câte 1.000 de lei pe cei opt absolvenți de liceu din județ care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat.

Flutur si elevii de 10 la Bacalaureat (2)

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la Palatul Administrativ, Flutur a discutat cu elevii de 10 din județ despre proiectele lor de viitor și despre universitățile pe care aceștia doresc să le urmeze.

Flutur:

”Am mai avut cateva tentative ca sa va invit la Suceava, ca sa va luati asa, macar banutii de deplasare la facultatile pe care le doriti sa urmati.

Noi suntem mandri de rezultatele dvs. si dorim sa va acordam un mic stimulent. Din punctul meu de vedere, e o suma modesta. Sa primiti felicitarile noastre.

As vrea sa performati mai departe si sa va gasiti un job in Romania. Stiu ca acum e greu pentru cei care doresc sa ramana in tara si au rezultate.

Multumesc familiilor si profesorilor care v-au coordonat pana la performanta asta. As vrea ca intr-o zi sa fiti generatia care sa schimbe ceva.

Flutur si elevii de 10 la Bacalaureat (1)

Intr-un fel pentru noi presa v-a descoperit si asa am auzit de performanta voastra. Eu cred ca stimulare mai mare decat sa gasesti un job nu exista. Sper ca mediul de afaceri din judet sa se dezvolte atat de puternic incat sa il chemam parte si sa scoata bani din buzunar si sa stimuleze talente.

Lansez o invitatie mediului de afaceri care sa stimuleze elevii care au talent sau rezultate bune pe toate planurile. Asa e sanatos pe termen lung.

Invatamantul sucevean are campioni si trebuie sa fim mandri si sa lasam modestia la  parte. Am avut si multi olimpici.

Poate ca intr-o zi o cursa Suceava-Cluj cu avionul ar fi binevenita. Vad ca au inceput companiile sa dea tarcoale si vor fi mai multe curse.

Am discutat ieri cu cei de la USV si firme care vor sa deschida niste call-center-uri si niste firme de IT. Ei zic ca la Iasi nu prea mai e forta de munca in IT.

Sunt job-uri si pentru absolventi de liceu care vorbesc bine o limba straina si care pot folosi calculatorul foarte bine. Si discutam de constituirea unor clustere.

Si noi va trebui sa ne gandim mai curajos si sa spargem niste tipare pe anumite directii, iar cei tineri trebuie sa fie ambasadorii nostri in proiecte noi.

Flutur si elevii de 10 la Bacalaureat (3)

Bucovina e frumoasa si toti vor sa aiba o terapie culinara sau religioasa, dar trebuie sa profitam de asta pe toate planurile. Trebuie lobby mare.

Avem solicitari pentru deschiderea unui spital privat mare la Suceava si am spus din prima un DA. E bine sa avem concurenta la spitalale de stat.

Am vazut ce a facut Timisoara, o publicitate inteligenta pentru medicina. Cu medici adusi din afara. Daca am crea conditii la Suceava de ce nu ar veni si aici?”


Intră acum și în grupul de