Spatiul unde a functionat PD are doua lacate, unul pus de PSD si un altul de PDL


Intră acum și în grupul de

Dupa ce luna trecuta PSD Suceava a cerut în repetate rânduri organizatiei PDL sa paraseasca spatiul pe care îl ocupa, Organizatia municipala PSD Suceava a depus o plângere penala la Parchet împotriva PDL pentru ocuparea abuziva a spatiului în care a functionat organizatia PD si care apartine PSD. În prezent, pe usa de acces în încaperile acestui spatiu au fost puse doua lacate, unul pus de PSD si un altul de PDL.

Presedintele organizatiei, Virginel Iordache, a declarat, luni, într-o conferinta de presa ca la plângerea penala formulata au fost atasate actele prin care PSD atesta ca este proprietar al spatiului. Actul de vânzare-cumparare a spatiului în care functioneaza PSD a fost încheiat în baza unei hotarâri a CL Suceava din 21 aprilie 2003, iar PSD s-a intabulat pe acest spatiu.

PDL Suceava a actionat în instanta Consiliul Local Suceava solicitând acesteia sa-l oblige  la vânzarea spatiului în care a functionat organizatia PD Suceava, dar care se afla de patru ani în proprietatea PSD care l-a cumparat.

PDL sustine ca este succesorul legal al PD si ca din anul 2001 au fost si sunt chiriasi ai acestui spatiu si ca în baza Legii 90/2003 privind vânzarea spatiilor destinate partidelor a formulat o cerere catre Consiliul Local Suceava de a vinde acest spatiu, solicitare care nu a fost solutionata pâna în prezent.

PDL Suceava si-a organizat un sediu într-un fost magazin de mochete din Suceava, dar a pastrat si sediile în care au functionat organizatiile PD si PLD.

PSD Suceava a cumparat, în urma cu patru ani, spatiul care fusese atribuit de Primarie organizatiei si în care functiona si organizatia PD, astfel încât PD a ajuns sa fie chirias al PSD.

De asemenea, PSD solicita PDL sa achite chiria pentru spatiul folosit în ultimii trei ani. 


Intră acum și în grupul de