Polițiștii suceveni acționează cu efective mărite pe drumurile naționale. 12 aparate radar verifică dacă șoferii respectă viteza legală


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni acționează cu efective mărite pe drumurile din județ pentru a preveni producerea unor incidente.

Politia masina (5)

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv cei din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării șoferilor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză.

 

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 56 de poliţişti rutieri acţionează în aceste zile pe tronsoanele de drumuri naţionale şi europene, utilizând în medie, zilnic, 12 aparate radar şi 24 de autospeciale de poliţie, iar o atenţie deosebită este acordată arterelor rutiere ce converg către Mănăstirea Putna unde se vor organiza activităţi specifice dar şi drumurilor naţionale (DN 17 şi DN2) care fac legătura cu zonele turistice ale judeţului Suceava.

 

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că prin consumul de alcool  se diminuează coordonarea motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia,  percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine. De altfel, în această perioadă, poliţiştii au întocmit deja peste 20 de dosare penale unor şoferi pentru consum de alcool sau alte abateri sancţionate de legea penală la regimul rutier.

Astfel, sâmbătă, seara la ora 20.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe str. Botoșanilor, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Bunești.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași seară la ora 20.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Marginea.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația provizorie de circulație pe drumurile publice este expirată din 11.09.2014, autoturismul figurând ca  neînmatriculat.

Duminică dimineața  o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni,  a oprit pentru control pe B-dul 2 Grăniceri din localitate, autoturismul cu număr de circulație provizoriu  condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Baia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numerele de circulație provizorii sunt expirate din 04.06.2016.

Tot duminică, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal de raza localității Marginea, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 24 de ani, care se deplasa din direcția DN 2E.Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul posedă permis de conducere provizoriu, valabil doar pe teritoriul Marii Britanii.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere, valabil pe teritoriul României.

În toate cazurile s-au deschis dosare penale.


Intră acum și în grupul de