Traficant ucrainean de erbicide, prins în flagrant în parcarea unei firme din Șcheia, având asupra sa substanțe pentru erbicidare și protecția plantelor de 150.000 de lei

Polițiștii suceveni au prins, în flagrant, un ucrainean care era monitorizat de mai multă vreme și care urma să comercializeze ilegal erbicide și substanțe pentru protecția plantelor în valoare de 150.000 de lei.

flacoane erbicid (2)

Potrivit Poliției Județene Suceava, în baza datelor și informațiilor operative deținute, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. au organizat, sâmbătă, o acţiune de identificare şi prindere în flagrant a unei persoane care deţinea ilegal o importantă cantitate de substanţe destinate erbicidării şi protecţiei plantelor cu o valoare de piaţă de circa 150.000 lei.

Produsele au fost confiscate, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală.

Astfel, sâmbătă, în urma unor activităţi investigative desfăşurate pe o perioadă mai lungă de timp, în parcarea unei societăţi comerciale de curierat rapid situată în localitatea Şcheia a fost prins în flagrant un bărbat de 32 de ani, din Ucraina, în timp ce deţinea asupra sa cantitatea de 299 flacoane de erbicid a câte 100 grame de substanţă fiecare.

Procedându-se la efectuarea de verificări s-a constatat faptul că acestea au fost introduse fără drept în ţară în cursul anului 2016, de către susnumit, ulterior acesta încercând comercializarea erbicidului, prin intermediul unui site de vânzări.

Poliţiştii au monitorizat în permanenţă activitatea infracţională, reuşind sâmbătă, să localizeze cu exactitate persoana în cauză şi să o reţină în condiţii de deplină siguranţă. La acţiune au participat poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, fiind dispuse inclusiv măsuri de blocare a căilor de acces.

flacoane erbicid (1)

Marfa confiscată a fost ridicată pentru expertizare şi continuarea cercetărilor.

Valoarea de piaţa, în România, a produselor de protecţie a plantelor ridicate de la bărbatul de 32 de ani este de aproximativ 150.000 lei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” şi „contrabandă calificată”. (N.B.)