Bărbat din Cârlibaba arestat 30 de zile pentru că și-a lovit soția cu o furcă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din Cârlibaba a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava pentru tentativă de violență în familie după ce acesta și-a lovit, cu o furcă, soția, care nu mai locuiește cu el, ci la fiul lor.

Potrivit Poliției Suceava, o femeie de 44 de ani din Cârlibaba a sesizat, sâmbătă, Poliția Municipiului  Vatra Dornei că  a fost agresată de  soț.

Din primele verificări s-a constatat că femeia, fiind in stare conflictuală cu soțul,  de 48 de ani, din aceeași localitate, de o perioadă de timp  a plecat de la domiciliul conjugal la locuința fiului  lor  situată la o distanță de aproximativ 500 de metri.

Sâmbătă dimineața bărbatul a mers la domiciliul fiului  său și, in urma unui conflict cu soția sa,  a lovit-o cu o furcă.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei, care a acordat îngrijiri medicale victimei.  Ulterior, din examinarea medico-legală a victimei, s-a concluzionat că din punct de vedere medico-legal, leziunile nu au fost de natură a pune în primejdie viața femeii de 44 de ani.

furca atac
Foto: arhiva

Având însă în vedere pericolul social şi modul de comitere a faptei, obiectul tăietor – înţepător folosit, antecedentele penale ale autorului dar şi posibilitatea recidivei în actul violent asupra femeii, prin ordonanța din data de 13.08.2016, ora 23:30, poliţiştii dispus măsura reținerii suspectului  pe o durată de  24 ore, începând cu ora 23:30, pentru săvârșirea infracțiunii de ,,violența în familie”, cel în cauză fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava .

Ulterior, cu privire la agresiune şi stadiul cercetărilor a fost informat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar cercetările în dosarul cauzei fiind preluate de către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava.

În acest caz a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor comise şi a fost pusă în mişcarea acţiunea penală faţă de bărbatul de 48 de ani, pentru tentativă la violenţă în familie.

Duminică, soțul agresiv a fost prezentat la Tribunalul Suceava, care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe  numele acestuia, pentru o perioadă de 30 zile și a fost reintrodus în arestul  I.P.J. Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de