Flutur: Luna august e luna diasporei și nu a listelor parlamentare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa:

Gheorghe Flutur (5)

 

LIVE TEXT:

”Am socotit ca e bine sa stam de vorba cu presa mai ales ca a trecut jumatate din luna august. Am avut azi si o intalnire cu asociatiile de turism din judet.

Vrem sa stabilit impreuna programul pentru participarea la tagurile de toamna. Noi vrem sa ne facem calendarul de evenimente si sa le bugetam.

Se contureaza cateva iesiri, la Bucuresti, incercam la Cluj sa mergem la Targul de turism, Budapesta va trebui sa fie o destinatie.

Am discutat despre strategia din turism si lunea viitoare vom incerca sa mai avem o dezbatere pe tema care sa vizeze prioritatile de baza.

Vrem sa realizam si un ghid al manifestarilor si am vrea sa nu iesim din niste tipare care sa ne ajute in a ne face reclama.

Estimam cam 35.000 de turisti in pensiunile din judet in prima parte a lunii august. Sederea pe persoana e de circa 3 nopti pentru o pensiune din judet.

De dimineata, analiza noastra a fost pe ce nu merge. S-a discutat despre Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun si doar pentru cetate au fost 12.000 de bilete taiate pana acum.

8.000 de bilete s-au taiat doar duminica. Daca toate zilele erau la festivalul medieval ca duminica, altfel aratau lucrurile.

Trebuie sa luam in calcul pe de o parte faptul ca se poate si exista un potentilal mare in jurul Cetatii de Scaun. Va trebui la anul sa regandim accesul.

Cine vine la Suceava sa stie ca 7-8 zile va avea spectacole si evenimente atractive pentru diverse genuri si varste.

Suntem insa sufocati de traficul rutier.

Va trebui sa gandim o fluidizare mai buna a traficului. Din pacate, sunt si incidente cum a fost cel cu caruta de la Ilisesti. Si e regretabil.

Va trebui sa negociem si cu privatii ca sa asiguram spatii de parcare. Un caz e cel de la Cetate si va trebui sa gandim ceva cu proprietarii de la Lisaura.

Urmeaza Festivalul de Rock si cel mondial de film si show-ul aviatic si Sarbatoarea Muntelui. Vineri, avem din nou intalnire cu diaspora la CJ.

Le-am adresat premierilor roman si polon invitatia de a vizita si Cetatea de Scaun pe 27 august. Asteptam o confirmare din partea lor.

Vom amenaja, pentru moment, sala de protocol de la primirea pasagerilor pentru pasagerii care sosesc pe aeroport, dar nu pot intra in sala.

Am cerut retragerea ghidurilor turistice ale Bucovinei tiparite in 2016, unde s-au strecurat regretabile greseli. Am cerut explicatii si voi spune ceva mai mult dupa ce facem verificarile de rigoare. A fost dat in lucru in martie anul acesta. Nu putem tolera asa ceva. Scopul unui material din asta e sa iti faca reclama si nu sa rada cineva de noi.

E o invatatura de minte pentru ce se intampla de acum incolo. Regula celor patru ochi care dau bun de tipar trebuie sa functioneze si la noi.

As trata ca un accident ce s-a intamplat cu acest ghid turistic. Sa ia invatatura fiecare dintre cei care s-au implicat in acest proiect. Nu scuz pe nimeni.

Cine a gresit va plati. Eu am cerut retragerea lor urgenta. Au fost finantate de Muzeu si CJ. Mai multe va spun cand vom avea date de la secretarul judetului.

Primii pasageri care vin de la Londra nu vor mai fi intampinati cu buciumasi. Trebuie sa lucram la continuitatea zborurilor pe Londra si celelalte rute.

Luna august e luna diasporei si nu a listelor parlamentare.”

 


Intră acum și în grupul de