Firma austriaca ce executa lucrarile in programul SAMTID a obtinut prelungiri de la Ministerul Dezvoltarii fara a fi consultate autoritatile locale


Intră acum și în grupul de

Toti primarii din orasele sucevene beneficiare ale programului SAMTID de reabilitare a retelelor de apa si canal sunt nemultumiti de întârzierea finalizarii lucrarilor care trebuiau receptionate, potrivit contractului, în septembrie 2007, a declarat, marti, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza. Acesta a spus într-o conferinta de presa ca firma care executa lucrarile a obtinut, de la Ministerul Dezvoltarii, o prelungire a termenului de finalizare a proiectului fara sa fie consultate autoritatile sucevene.

„S-a dat termen de prelungire fara sa ne întrebe nimeni nimic. Nu stim care sunt motivele invocate de firma pentru ca nu au finalizat la timp lucrarile pentru ca autoritatile locale au pus la timp la dispozitie amplasamentele, au pus la dispozitie teren pentru organizarea de santier, au stat la dispozitie la toate solicitarile”, a spus Gavril Mîrza.

Seful administratiei judetene a declarat ca va transmite Ministerului Dezvoltarii o adresa în care va arata nemultumirea autoritatilor judetene si celor locale beneficiare ale programului fata de modul în care lucrarile se deruleaza în judet.

Gavril Mîrza a subliniat ca din cauza ca firma constructoare nu si-a facut treaba corect în orasele beneficiare locuitorii sunt afectati atât pentru ca acest proiect nu este finalizat cât si pentru ca sunt santuri si strazi desfundate.

Acesta considera ca firma austriaca ce executa lucrarile nu a venit în judet cu forta necesara pentru realizarea corecta a acestui proiect.

„Nu putem fi de acord cu aceasta situatie”, a mai spus presedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de