Atletul Andrei Gag, masterand al USV, concurează astăzi la Jocurile Olimpice de la Rio


Intră acum și în grupul de

Altetul Andrei Gag, masterand al Facultății de Educație Fizică şi Sport din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, concurează astăzi, pe Stadionul Olimpic “João Havelange”, la calificările pentru aruncarea greutății din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio.

FOTO: www.arq.ro
FOTO: www.arq.ro

Potrivit unui comunicat al USV, sportivul de la CSU Suceava, în vârstă de 25 de ani deține rezultate sportive de excepție: este vicecampion mondial indoor la aruncarea greutății, performanță reuşită în cadrul Campionatelor Mondiale de la Portland, cu o aruncare de 20,89 metri, şi medaliat cu aur la Campionatele Balcanice.

De asemenea, Andrei deține recordul național la această probă, stabilit în luna iulie, cu ocazia Campionatelor Naționale de seniori desfăşurate la Cluj Napoca, unde Andrei a aruncat 21,06 metri.

”Având în vedere faptul că în acest sezon, la nivel internațional, numai 13 sportivi au aruncat peste 21 de metri, reuşita lui Andrei îl recomandă pentru un loc în finala de la Rio.

Andrei s-a pregătit intens pentru calificările de mâine şi speră pentru un loc în finală. Îi urăm succes!”, se arată în comunicatul USV.


Intră acum și în grupul de