Flutur: Sucevenii din diaspora încep să se organizeze singuri pentru a convinge companiille aeriene să deschidă curse spre Grecia și Spania


Intră acum și în grupul de

A doua sedinta a executivului judetean cu cei din diaspora a inceput la Palatul Administrativ Suceava.

Langa presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, se afla prefectul Constantin Harasim si primarul Ion Lungu.

Flutur, Harasim, Lungu si diasporaLa  sedinta participa si deputatii Sanda-Maria Ardeleanu si Ioan Balan.

Gheorghe Flutur:

”Diseara deschidem cursa de Londra. Prima cursa aterizeaza la ora 18:50. Am mai deschis cursele spre Milano si sunt la 90 % la capacitate.

Am discutat cu ambsadorul nostru la Londra si vreau sa facem o seara bucovineana la Londra ca sa promovam produsele din Bucovina.

Sucevenii din diaspora încep să se organizeze singuri și pentru a convinge companiille aeriene să deschidă curse spre Grecia și Spania.

Cercetarile noastre arata ca 40% dintre clientii de pe Iasi sunt de la Suceava. Interesul nostru e sa zburati de pe Suceava”.

Constantin Harasim:

”Imi doresc ca problemele dvs. sa le rezolvam in timp util. As vrea ca romanii din Bucovina sa ne intalnim intr-o asociatie a noastra.”

Ion Lungu:

”M-as bucura sa constatati ca lucrurile in judet si oras merg spre bine. Azi deschidem a 78-a editie a Festivalului Mondial de film de amator.”

Gheorghe Flutur:

”Vreau sa am o discutie despre Luna Diasporei cu premierul care va fi la Suceava saptamana asta.”

Gheorghe Flutur insista pe langa participantii la sedinta sa ia cuvantul, insa pana acum sala este inerta.

”Eu nu o sa tin cont de critici si o sa ma incapatanez sa mergem mai departe si poate mergem sa vedeti niste ferme, niste capsunarii, niste sere de flori. M-ar durea sufletul ca vin investitorii straini si noi sa lucram cu ziua la ei. Trebuie sa fim ofensivi in a deschide noi afacerile.

Oamenii se plang ca nu sunt abatoare in zona de munte. De manuta, mergem impreuna la cei care fac proiecte sau sa va invete sa le faceti si sa dam drumul.

Ce sa fac, ca ma critica cineva din opozitie sa nu fac. Sa ma uit in fisa postului sa vad ca nu scrie ca trebuia sa fac Luna Diasporei?

O sa facem bine daca vom investi in locuri de munca si nu in pomeni. Suntem singura tara din Europa care da concedii de maternitate barbatilor.

Va spun ca reprezentant al autoritatii publice sucevene. Cred ca trebue sa se intample ceva ca sa fie mai multi oameni cu intiativa.

Domina gandirea negativa, de ce sa o fac, uite ce au patit aia, mai bine sa stau. Nu poti reprosa oamenilor asta. Daca ma luam dupa modul pesimist nu deveneam presedinte de CJ. Multi mi-au spus sa raman parlamentar. E un volum de munca enorma si totul e raspunderea ta. Administratia publica nu trece prin momente usoare.

Am zis sa incerc ceva insa pentru judetul meu. In loc sa dai o duma in Parlament si sa ridici mana, hai mai bine la tine in judet si pune umarul.

Cu vreo 10 ani in urma aveam intalniri grele aici pentru a deschide drumul care leaga Ardealul de Suceava. Vreti mai mult acum si aveti dreptate.

Priviti ca oportunitati cei care doriti sa veniti si sa investiti aici. Exista perspectiva deschiderii drumului pe patru benzi spre Bucuresti.

Cu centura se va termina anul viitor in toamna si asta pentru ca e pe bani europeni. Este macar o garantie acest lucru si se va mai relaxa traficul.

Judetul Suceava incepe sa fie curtat si vor veni multi din afara si m-ar durea sufletul sa vad ca  vine crescator de oi din Italia si noi sa mergem ciobani la el.

O sa fiu nesuferit pe treburile astea pentru ca stiu ca pe agricultura si pe turism Suceava poate iesi din necaz. Daca veti fi spectatori, nu mie imi faceti un rau, ci dvs. Pozitia ghiocelul al acestei tari. Asta e. Ar trebui sa renuntam si sa fim mai demni.

Am patru concluzii de tras dupa intalnirea de azi. Prima e ca Luna Diasporei prinde contur si prinde roade. Pregatim Targul de la Milano cu oferta noastra.

La solicitarea dvs., primim copii din diaspora in tabara suceveana ARC 2017. CJ va intinde o mana de ajutor si va organiza tabara asta.

O sa incepem sa lucram la site-ul cu povesti de succes ai celor din diaspora. O sa putem sa avem o baza de discutii.

Diaspora poate fi principalul suport pentru cursele aeriene. Daca insa nu va veti organiza cu cifre, nu vom putea da curs unor noi destinatii aeriene.

Imi doresc sa modernizam un terminal Cargo pentru marfa la Aeroportul Suceava.

Bucovina e inaintea altor zone din Moldova pentru ca am lucrat cu austriecii, dar amprenta lor, cai ferate, cadastru, drumuri si scoli se vad. Inseamna organizare.”


Intră acum și în grupul de