FOTO Locuințe, anexe gospodărești, curți și grădini inundate și mai multe podețe avariate, în patru localități sucevene, după ploile torențiale de luni noapte

Nouă locuințe și 21 de anexe gospodărești, curți și grădini au fost inundate, iar șapte podețe avariate în patru localități din județul Suceava, în urma ploilor torențiale de luni noapte.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, ca urmare a informării meteorologice din cursul zilei de ieri, la nivelul judeţului Suceava au fost înregistrate precipitaţii însemnate care s-au manifestat pe parcursul nopţii, averse ce au ajuns la 20-30 l/mp. Precipitaţiile căzute au determinat scurgeri importante de pe versanţi şi creşteri bruşte a nivelului apelor râurilor şi pâraielor din zona de munte a judeţului Suceava.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise către autorităţile locale nouă avertizări meteorologice Cod Galben – nowcasting, două avertizări meteorologice Cod Portocaliu – nowcasting şi o avertizare hidrologică Cod Portocaliu.

”Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate au fost afectate patru localităţi: Dârmoxa din oraşul Broşteni, Valea Putnei din comuna Pojorîta, Fundu Moldovei şi Ortoaia din comuna Dorna Arini.

Până la ora transmiterii comunicatului (n.r. ora 09:00), s-au înregistrat 9 locuinţe inundate (din care 3 în Fundu Moldovei, 6 în Pojorîta), 21 de anexe gospodăreşti, curţi şi grădini (din care 6 în Pojorîta, 4 în Broşteni, 11 în Fundu Moldovei), 7 podeţe avariate şi un autoturism inundat în comuna Fundu Moldovei”, informează Prefectura Suceava.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate, împreună cu echipajele ISU au intervenit pentru diminuarea pagubelor, asigurându-se funcţionalitatea infrastructurii judeţene.

La această oră, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, se află în localităţile afectate şi se dispun măsuri, împreună cu ISU Suceava şi primarii din localităţile afectate pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor şi evaluarea pagubelor înregistrate, mai precizează sursa citată.