Acțiunea ”Blocada 2016” în județul Suceava: În ultima săptămână, au fost aplicate amenzi de aproape 300.000 de lei și au fost confiscate șase arme


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni continuă verificări în cadrul acţiunii ,,Blocada”, iar  în ultima săptămână au derulat acţiuni punctuale şi au organizat 37 de filtre rutiere, fiind constatate 58 de infracţiuni din care 18 infracţiuni de natură judiciară, 26 de infracţiuni la regimul rutier, trei infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi 11 alte genuri de infracţiuni.

De remarcat faptul că, datorită prezenţei sporite a efectivelor de poliţie în teren, 20 infracţiuni au fost constatate în flagrant.

politia rutiera control (3)

În cadrul acţiunilor derulate au fost identificate şi confiscate șase arme letale şi neletale.

În această perioadă au fost aplicate 516 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 297.690 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 119.075 lei.

Polițiștii au aplicat  406 de  sancţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, iar cele mai multe sancţiuni  au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost reţinute 50 permise de conducere şi au fost retrase 10  certificate de înmatriculare.

Astfel , în 15 august un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Iacob Zadik din municipiul Rădăuți, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care a declarat faptul că, nu are asupra sa nici un document și nu posedă permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constata faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În 17 august o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 45, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Voitinel, care a prezentat pentru control, un permis de conducere emis de autorități din străinătate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere valabil pe teritoriul României.

În 19 august Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că,  în cursul nopții precedente, persoane necunoscute au pătruns în incinta unui bar din localitate și au sustras suma de 1500 lei.  În urma activităţilor investigativ operative desfășurate de polițiști au fost identificaţi autorii infracţiunii ca fiind trei localnici, ce au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei care a dispus măsuri preventive (arest la domiciliu şi control judiciar), pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În 20 august un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 36 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, iar autorizația provizorie a autoturismului era expirată din data de 11.08.2016. (N.B.)


Intră acum și în grupul de