UPDATE: Ședința CJ Suceava a fost reluată după o oră de discuții pe seama organizării ședințelor comisiilor de specialitate


Intră acum și în grupul de

Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava a inceput la ora 11.00.

sedinta CJ Suceava suspendata

LIVE TEXT

Consilierii PSD reclama lipsa sedintelor pe comisii.

Aleșii județeni se cearta pe problema sedintelor pe comisiile de specialitate.

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava:

”Vad ca se vine de dimineata cu decontari la benzina pentru masini. Veniti dimineata mai devreme o zi la munca si o data pe luna pentru deconturi.”

Flutur propune intreruperea sedintei de CJ pentru a avea loc sedinta Comisiei de buget finante pentru finalizare.

El incearca sa prelungeasca sedinta de CJ refuzand sa supuna la vot sa fie realizate si celelalte sedinte de comisii.

Pentru prima data in istoria CJ, sedinta a fost suspendata si consilierii judeteni isi cauta o sala in care sa faca sedinta Comisiei de buget.

Alexandru Radulescu si Tudor Placinta se cearta pe holurile CJ cu privire la ora la care pot unii sau altii dintre consilieri sa vina la sedintele de comisii.

Flutur face apel la consilerii judeteni sa intre in sala pentru a putea incepe discutia pe ordinea de zi a  sedintei.

Gheorghe Flutur:

”Am o rugaminte, avem un statut si un juramant, dar cand participam si semnam sa fim atenti. Dupa sedinta o sa solicit staff-ului sa vad ce s-a tinut.

CJ are niste cheltuieli si voi verifica si deconturile consilierilor cu masina proprie pentru a fi la sedintele de comisii”.

La ora 12.00, dupa o ora de discutii pe seama organizarii sedintelor comisiilor de specialitate, s-a convenit ca nu mai sunt probleme si s-a redeschis sedinta de CJ.

Gheorghe Flutur:

”Tare bucuros as fi fost daca aveati la CJ, la inceputul anului, bani la buget. Acum vad ca vine PSD si ne intreaba daca avem bani pentru profesori? Nu avem bani pentru ca nu ne-ati lasat si sa punem punct la discutiile astea.”

Nechifor se dueleaza cu Flutur pe subiectul ultimei rectificari bugetare guvernamentale.

Presedintele CJ Suceava pare iritat de insistenta lui Catalin Nechifor pe acest subiect.

Gheorghe Flutur:

”Acest clasament de la rectifcare nu e ca unul la Cantarea Romaniei ca sa vedem cine e mai in fata. Urmariti atent ce s-a cerut de catre dl Lazar la ISJ.

Sunt nevoit sa sistez discutiile pe tema asta. Nu au datorii asa de mari de incasat profesorii. Trebuie sa fim atenti la nuante.

Suntem in 24 august, la doua luni de la preluarea mandatului de actuala echipa. Daca vorbim despre anii trecuti, trebuie sa fac cateva precizari. In nici doua luni, am reusit sa deblocam soseaua de centura a Sucevei, a fost semnat contractul de actualizare a proiectului ca din septembrie sa inceapa procedurile de achizitie publica pentru executia tronsoanelor ramase. In septembrie, speram sa finalizam.

Deblocarea partiei de schi de la Campulung e o realitate.”

Consilierul Dan Ioan Cusnir cere rezultatele anchetei in cazul Ghidului turistic ”Bucovina”.

Gheorghe Flutur:

”Am dat o dispozitie secretarului judetului sa faca ancehta cu privire la ghid. Termenul a fost pana azi. Vom lua si niste masuri de sanctionare.

Filmul evenimentului, in primul rand e vorba de un serviciu de publicitate, cu mai multe componente. S-a numit o comisie de receptie a materialelor. Seful de proiect e Robert Greceanu. Cine insa a raspuns de concept pentru ca au fost discutii. Bunul de tipar l-a dat Greceanu.

Parerea mea e ca prestatorul trebuia sa aiba si conceptul si ce vrem sa facem cu ghidul. A fost o corespondenta intreaga si nu am inca resultatul anchetei.

In ianuarie 2016, s-a facut receptia si s-a vazut doar o deficienta. Vom vedea mai departe ce este de facut. E regretabil ce se intampla.

Sunt foarte atent la nuante. Am luptat si voi lupta pentru imaginea Bucovinei. Nu de la noi a pornit problema. Noi facem doar analiza.”

Catalin Nechifor a parasit sedinta CJ ca urmare a unei discutii aprinse cu Gheorghe Flutur pe subiectul revocarii transferului CEBS catre Aeroport.

Proiectul de HCJ, cu aeroportul, a picat la vot.

Sorina Barbu:

”Partea financiar contabila la Bivolarie si Protectia copilului a fost facuta dupa ureche sau dupa niste ordine. E dezastru.

Raportul Curtii de Conturi mentioneaza ca trebuia DAGSPC audiat in cotinuare. Nici nu se stie la ce se va mai ajunge dupa control.

S-au aprobat investitii fara documente legale, nu se poate. Trei milioane de euro vor trebui readusi in bugetul CJ, trei milioane de euro nu un leu.”

Catalin Nechifor a revenit la sedinta CJ.

Gheorghe Flutur:

”Zilele trecute, m-am trezit cu o situatie fara precedent, nu erau medicamente pentru copii la DGSPC. Am facut o sedinta fulger.”

Catalin Nechifor:

”Raspunderea e a celor direct implicati. Cer public presedintelui ca de indata sa ne furnizeze rapoartele Curtii de Conturi din 2008-2014.

Trebuie sa vedem exact ce a fost acolo. Va spun ca si in trecut a fost acelasi format de lucruri neclare si gresite.”

Gheorghe Flutur:

”Doamna Silvia Boliacu mi-a facut o sinteza cu ce e acolo, care m-a cam speriat si pe mine. Va trebui sa gasim solutii. Fara probleme haideti la constructie.

Sorina Barbu:

”Niciodata nu a fost un raport care sa arate un asemenea dezastru. Niciodata nu a mai fost asa ceva.”

Alexandru Radulescu:

”il consider pe dl Pentiuc un exemplu de probitate politica. Domnule Pentiuc, e corect modul de intocmire in 2016 a delegatiei care a plecat in Franta?”


Intră acum și în grupul de